.

2014. február 15., szombat

Paradicsomos- gombás spagetti

  Ahogy nőnek úgy változnak ezek a fiatalok. Volt idő amikor a lányom a gombát látni sem bírta, most meg enné minden nap. Ebédre készítettem ezt a paradicsomszószos gombát, elnyerte a tetszését. Jöhet máskor is!

Hozzávalók: 40 dkg gomba, 80 dkg hámozott paradicsom konzerv, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olaj, só, bors, oregánó, bazsalikom; a tálaláshoz: 50 dkg spagetti; a tetejére: sajt

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtörölgetjük, felszeleteljük, a hagymára tesszük. A paradicsomot apróra vágjuk vagy botmixerrel pürésítjük és a gombához adjuk. Sózzuk, borsózzuk és födő alatt sűrűsödésig főzzük.Végül ízesítjük oregánóval és bazsalikommal.
A spagettit bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a szósszal tálaljuk. Tetejére sajtot reszelhetünk.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nálunk a fiam válogatós, a gombát a mai napig nem eszi meg de a család többi tagja nagyon szereti :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nekem is nagyon ízlene, guszta!

    VálaszTörlés
  3. Légyszi küldjed a férjemnek! :)) Imádja, és nálad nagyon gusztán néz ki...

    VálaszTörlés