2014. február 12., szerda
Leveles sajtos pogácsa
Egy baj van ezzel a pogácsával, hogy minimum egy kiló lisztből kellene sütni, mert nagyon gyorsan elillannak. Bármikor süthetem, mindig örömmel fogadják.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1,5 dl tejföl, 1 tojás, 20 dkg sajt, 2,5 dkg friss élesztő, 1 kávéskanál só; a tetejére: 1 tojás, 10 dkg sajt
Elkészítése: A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a vajat, a tojást, a tejfölt, a lereszelt sajtot és puha tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percet pihentetjük, majd negyedórás időközönként háromszor hajtogatjuk. A tésztát kinyújtjuk, jobbról balra félig majd balról jobbra rá, alulról felfele félig, majd fentről lefele rá. Végül másfél centi vastagra nyújtjuk, tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, kisebb formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép, kellemes színhatású a fotó, no de a pogácsa! Hát minimum egy kilóval liszttel kell indítani, az biztos :)
VálaszTörlésA kilónál felesleges lett a -val toldalék :D Sietve írtam! Bocsi...
VálaszTörlésMeg se kottyan a fél kiló egy családnak, az biztos:)
TörlésDe jól esne most vacsorára egy pohár tejjel.... 1kg lisztből is jöhetne a mi asztalunkra! ;-)
VálaszTörlésAnnyi nektek is kellene:)
TörlésHa esetleg 2 kg lisztből készíted, tán juthatna egy darabka nekünk is :) csodásan néz ki
VálaszTörlésÚgy már igen:)
TörlésImádom a leveles pogikat készíteni, a család meg enni:) Nagyon igaz, 1 kg liszt alatt nem is érdemes nekiállni:)
VálaszTörlésMondom én:) így egy csomót dolgozol vele, aztán kettőt fordulnak a tepsi körül s már üres:)
TörlésNálunk is kapós lenne, hiszen szeretjük is a pogácsákat és a tieid nagyon-nagyon guszták! :) Csatlakozom az előttem szólókhoz, nálunk sem érdemes 1 kg alatti lisztmennyiséggel kezdeni! :)
VálaszTörlésEgyetértünk Hankka!:)
TörlésIgazán guszták lettek :) nem csodálom, hogy dupla adagot kell belőle sütni. Én is imádnám.
VálaszTörlés