.

2014. február 13., csütörtök

Gombás sajtsaláta

  
Egy újabb saláta reggelire, vacsorára. Ez az adag két személyre való, ha férfiak is esznek belőle ajánlatos megduplázni a hozzávalókat.

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 15 dkg sajt, 2 tojás, 1 citrom, 1 dl tejföl, 1 kávéskanál mustár, só, bors

Elkészítése: A gombát megtörölgetjük, kockára vágjuk, citromos-sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A sajtot kockára vágjuk, a gombával, a tojással összeforgatjuk. A tejfölt kikavarjuk a mustárral, a gombára öntjük, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. Lehűtve tálaljuk.

4 megjegyzés: