Friss tavaszi karalábét vásároltam. Mivel a tél elmúlt és nem főztem karalábé levest, most eljött az ideje. Van amikor kis galuskákat főzök bele, most csak simán készítettem, így is eléggé tartalmas volt.
Hozzávalók: 2 karalábé, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: A karalábét, répát, hagymát, petrezselyemgyökeret
megtisztítjuk.
2.) A
hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemgyökeret elhasítjuk, a karalábét és a
répát lereszeljük.
3.) Az
olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát meg a répát és néhány perc alatt
kevergetve megdinszteljük.
4.) Hozzáadjuk
a karalábét és a petrezselyemgyökeret, feltöltjük vízzel, sóval, borssal
ízesítjük és megfőzzük.
5.) A
tojást villával felverjük, a liszttel és a tejföllel elkavarjuk, hozzáöntünk
egy merőkanál forró levest, elkavarjuk, a levesbe csurgatjuk és még egyet
lobbantunk rajta.
6.) Tetejére
apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk. Tejföllel tálaljuk.
Nagyon szeretem, galuskával, sokkal:) Szép lett az új blogkülső. Szép hétvégét nektek:)
VálaszTörlésKöszönjük:-) Szép hétvégét Nektek is!
TörlésEzt szeretem:) Látom dolgoztok a blogon:) Én csak a szürke hátteret látom jelenleg.
VálaszTörlésIgen, egy kis átváltozás:-)
TörlésMinő átváltozás! Azt hittem, eltévedtem:-)
VálaszTörlésDe szeretem a karalábélevest, de nagyon rég nem főztem. Elfelejtődött... no meg a gyerekek ezt sem eszik meg. Anyukám is reszelve tette bele a karalábét, így én is.
Helyben vagy:-)
TörlésNálam sem eszik meg a gyerekek, de felnőttekül szeretjük. Ritkán főzöm én is.
Először azt hittem, hogy eltévedtem. :) Nagyon szép lett az új blogkülső :) A karalábélevesed pedig ínycsiklandó :)
VálaszTörlésHelyben vagy Millye :-) köszi :-)
TörlésJó régen főztem már én is, nálunk is szokott bele galuska kerülni, de így is nagyon ínycsiklandó és guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka!
Törlés