.

2013. november 28., csütörtök

Vöröslencse leves füstölt hússal

  Szeretem a vörös lencsét, mert nem kell előre beáztatni. Amíg a zöldségek megfőnek őkelme is megpuhul. Egészséges, tápláló, melegítő leves a hideg napokra. Hús nélkül is készíthetjük.


Hozzávalók: 40 dkg füstölt oldalas, 20 dkg vörös lencse, 3 répa, 2 krumpli, 1 vöröshagyma, 2 babérlevél, 1 kávéskanál szemes bors, 1 teáskanál házi ételízesítő, só: a sűrítéshez: 3 cikk fokhagyma, olaj, liszt, pirospaprika.

Elkészítése: Az oldalast a borssal, a babérlevelekkel, a hagymával vízben puhára főzzük. Mikor megfőtt az oldalast kicsontozzuk, a húst kockákra vágjuk. A répát, a krumplit megtisztítjuk. A répát felszeleteljük, a krumplit kockákra vágjuk. A lencsét a feldarabolt zöldségekkel, a hússal, az ételízesítővel feltesszük főni, sóval ízesítjük. Amikor minden megpuhult fokhagymás- paprikás rántással berántjuk.

6 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a levest, így füstölt hússal még finomabb lehet. Szépséges az étkészlet is, ünnepi hangulatot áraszt.

    VálaszTörlés
  2. A füstölt hússal nagyon finom lehet, mi is szeretnénk! :) Szerintem is nagyon szép az étkészleted! :)

    VálaszTörlés
  3. Mi nagyon eszünk lencsét, nem is tudom miért. Így a füstölt hússal szívesen megkóstolnám ezt a levest. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se sűrűn főztem, de fogok ezentúl :-) füstölt kolbász karikákkal is fincsi, még hamarabb is megvan.

      Törlés