.

2013. november 14., csütörtök

Margaréták

 Nem csak nyáron, késő ősszel is.
Van vele egy kevés munka, de évente egyszer-kétszer megéri elkészíteni. Aztán csak figyeljük hogy hordja szét a család kérdezve, hogy több nincs? :-)


Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 tojássárga, 1 teáskanál reszelt citromhéj; a tetejére: 20 dkg mandula, 10 dkg baracklekvár, 1 teáskanál zselatin, 1 evőkanál víz.

Elkészítése: A tészta anyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, egy órát hűtőbe tesszük. Közben a mandulát leforrázzuk, néhány perc után kibújtatjuk a mandulaszemeket és mindeniket kettévesszük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk 6-7 centis korongokra. Körbe kirakjuk mandulaszemekkel és előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük. A baracklekvárra szórjuk a zselatint, hozzáadjuk a vizet és felmelegítjük. Sütés után mindenik közepébe teszünk egy teáskanál baracklekvárt.

12 megjegyzés:

  1. DE szépek:) Tényleg, mint a margaretták:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szirmokat kellett volna hagynom egy kicsit pirulni, jobban mutatna. Köszi:-)

      Törlés
  2. Mutatós és finom éke lesz a karácsonyi vendégváró tálnak! köszönöm

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek, ahogy leírtad nem is olyan munkás ez. A mandula blansírozás is gyorsan megy, én szeretem csinálni. A gyerekeim biztos percek alatt széthordanák az egészet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan a mandula fogott meg:-) hamar fogyós:-)

      Törlés
  4. Jaj de szépecskék lettek! Meghiszem, hogy se perc alatt elfogyott.

    VálaszTörlés
  5. Hogy szeretem én az ilyen sütiket....készíteni is, és enni is. :D
    Mutatósak és finomak! :)

    VálaszTörlés
  6. Jaj, ez nagyon jó, olyan szépek!! :)

    VálaszTörlés
  7. Szuper kis linzerek, nagyon finomak lehetnek a mandulával a tetejükön! :)

    VálaszTörlés