Nem csak nyáron, késő ősszel is.
Van vele egy kevés munka, de évente egyszer-kétszer megéri elkészíteni. Aztán csak figyeljük hogy hordja szét a család kérdezve, hogy több nincs? :-)
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 tojássárga, 1 teáskanál reszelt citromhéj; a tetejére: 20 dkg mandula, 10 dkg baracklekvár, 1 teáskanál zselatin, 1 evőkanál víz.
Elkészítése: A tészta anyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, egy órát hűtőbe tesszük. Közben a mandulát leforrázzuk, néhány perc után kibújtatjuk a mandulaszemeket és mindeniket kettévesszük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk 6-7 centis korongokra. Körbe kirakjuk mandulaszemekkel és előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük. A baracklekvárra szórjuk a zselatint, hozzáadjuk a vizet és felmelegítjük. Sütés után mindenik közepébe teszünk egy teáskanál baracklekvárt.
DE szépek:) Tényleg, mint a margaretták:)
VálaszTörlésA szirmokat kellett volna hagynom egy kicsit pirulni, jobban mutatna. Köszi:-)
TörlésMutatós és finom éke lesz a karácsonyi vendégváró tálnak! köszönöm
VálaszTörlésEgészségetekre!
TörlésNagyon szépek, ahogy leírtad nem is olyan munkás ez. A mandula blansírozás is gyorsan megy, én szeretem csinálni. A gyerekeim biztos percek alatt széthordanák az egészet:)
VálaszTörlésPontosan a mandula fogott meg:-) hamar fogyós:-)
TörlésJaj de szépecskék lettek! Meghiszem, hogy se perc alatt elfogyott.
VálaszTörlésKöszönöm Nea:-)
TörlésHogy szeretem én az ilyen sütiket....készíteni is, és enni is. :D
VálaszTörlésMutatósak és finomak! :)
Köszi Okki! :-)
TörlésJaj, ez nagyon jó, olyan szépek!! :)
VálaszTörlésSzuper kis linzerek, nagyon finomak lehetnek a mandulával a tetejükön! :)
VálaszTörlés