Volt egy kis doboz házi tejfölöm, amit már jó ideje tologattam a hűtőben. Gyorsan tennem kellett vele valamit, ha nem akartam, hogy a kukába végezze. Gondoltam készítek egy nagy adag kiflit. Nyúlok az élesztő után, csak egy kis kocka volt, így ehhez igazítottam a lisztet. Igen ám, de a tönkölyliszt is a végét járta, ezért ilyen cselesek az adagok. A végeredmény mindenek ellenére jó lett. A kiflik felét sajttal, másik felét csokikrémmel töltöttem.
Hozzávalók: 17 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 23 dkg fehér liszt, 1,5 dl zsíros tejföl, 1,5 dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só; a töltelékhez: sajt, csokoládé krém; a tetejére: 1 tojás, dekorsó
Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, elkavarjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszteket elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és az élesztős tejet. Puha tésztává dagasztjuk, kettévágjuk. Az egyik darabot vékony, kör alakúra nyújtjuk, 8 részre vágjuk. A cikkek vastagabb részére tesszük a tölteléket és felcsavarjuk. Tetejüket lekenjük felvert tojással. A sajtosok tetejére dekorsót szórunk és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük.
Ez az igazi profizmus, a hűtőszekrény és kamrapolc adta tartalom alapján alkotni, méghozzá csodásan!! :)
VálaszTörlésKedves vagy, köszönöm!:-)
TörlésPont azt akartam írni, amit Zsuzsi: igazi profik vagytok :-)
VálaszTörlésAz az Marka:-) köszi:-)
TörlésSzuper - a Lányok már megírták!!! :)
VálaszTörlésKöszi:-)
TörlésHmmm igazán nagyon guszták lettek a kiflijeid! :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye:-)
TörlésNagyon kis csinik a kiflik! :)
VálaszTörlésKöszi:-)
Törlés