Heti egyszer kukorica darából vagy lisztből készítek valamilyen ételt. A heti tervemet teljesítettem ezzel a csavart juhtúrós puliszkával.
Ha még ebben a formában nem ettetek, próbáljátok ki!
Hozzávalók a puliszkához:
3 csésze víz
1 csésze kukoricadara
2 kk só
A töltelékhez:
35 dkg juhtúró
A vizet tálba öntjük, beletesszük a sót. Amikor forr hozzáadjuk a kukoricadarát, közben kavargatjuk, hogy ne csomósodjon össze. Lefödve gyenge tűzön megfőzzük. Amikor kavarjuk vigyázni kell mert vastagon bugyog, nehogy ránk spricceljen.
A megfőtt puliszkát nedves konyharuhára borítjuk, egy kanállal ujjnyi vastag téglalappá simítjuk és megszórjuk a túróval.
A konyharuhától felcsavarjuk és hagyjuk hogy a túró megolvadjon benne.
Két arasznyi varrócérnát szakítunk, ezzel szeleteljük a puliszkát. Fogyasztásnál leönthetjük tejföllel.
Megj:
A puliszka sózásánál vegyük figyelembe a juhtúró sósságát!
Én is készítettem már hasonlót, finom:)
VálaszTörlésSzeretjük mi is:-)
TörlésPompás ötlet!!!! köszi
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
TörlésEgyszerű és nagyszerű étel, szeretjük a juhtúrós finomságokat, úgyhogy a puliszka is ízlene! :)
VálaszTörlésHa még a puliszkát is szeretitek akkor pláné:-)
TörlésCsavarva még nem készítettem puliszkát, pedig igencsak jól néz ki. Én az egyszerűbb módját választom, tálba rétegezem. Szeretjük:-)
VálaszTörlésEz is egyszerű mód Gerdi:-) ugyanaz mégis ízre más.
Törlés