Legtöbbször a paradicsomlevesbe csak répát teszek. Most gondoltam egyet és más zöldségeket is társítottam a répa mellé.Finomabb és laktatóbb mint az egyszerű társa.
Hozzávalók: 2 répa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet karalábé, 6 dl házi paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, zeller zöld, olaj, só, levestészta.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk és lereszeljük. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a zöldségeket és megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével, hígítjuk vízzel, sóval ízesítjük és főni tesszük. Mikor a zöldségek félpuhára főttek, hozzáadjuk a levestésztát és készre főzzük. Tetejére zeller zöldet szórunk.
De szeretem! :) Én is hasonlóképp készítem, de most ezt a variációt szívesen megkóstolnám! :D
VálaszTörlésSzívesen adom Ági! :-)
TörlésMég soha nem főztem zöldségekkel a paradicsomlevest, de nem lehet rossz, kipróbálós lesz! :) Így biztosan tartalmasabb, finomabb! :)
VálaszTörlésTartalmasabb és szerintem ízletesebb is:-)
TörlésÉn eddig csak az egyszerűbb "verziót" ismertem :) köszi a receptet, szívesen kipróbálom! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Millye!:-)
Törlés