2013. november 11., hétfő

Zöldséges paradicsomleves

  Legtöbbször a paradicsomlevesbe csak répát teszek. Most gondoltam egyet és más zöldségeket is társítottam a répa mellé.Finomabb és laktatóbb mint az egyszerű társa.


Hozzávalók: 2 répa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet karalábé, 6 dl házi paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, zeller zöld, olaj, só, levestészta.

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk és lereszeljük. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a zöldségeket és megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével, hígítjuk vízzel, sóval ízesítjük és főni tesszük. Mikor a zöldségek félpuhára főttek, hozzáadjuk a levestésztát és készre főzzük. Tetejére zeller zöldet szórunk.




6 megjegyzés:

  1. De szeretem! :) Én is hasonlóképp készítem, de most ezt a variációt szívesen megkóstolnám! :D

    VálaszTörlés
  2. Még soha nem főztem zöldségekkel a paradicsomlevest, de nem lehet rossz, kipróbálós lesz! :) Így biztosan tartalmasabb, finomabb! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tartalmasabb és szerintem ízletesebb is:-)

      Törlés
  3. Én eddig csak az egyszerűbb "verziót" ismertem :) köszi a receptet, szívesen kipróbálom! :)

    VálaszTörlés