.

2013. november 18., hétfő

Halászlé halkonzervből burgonyagombóccal

  A párom imádja a halászlét, persze azt az eredetit amit sok különböző halból főznek. Most egy gyorsabb változatot készítettem halkonzervből. Hogy legyen valami tartalmas is benne, burgonyagombóc került bele. Finom lett!


Hozzávalók a leveshez: 3 hagyma, 1 olajos halkonzerv, 1 evőkanál házi paprikakrém, chili, pirospaprika, só; a burgonyagombóchoz: 20 dkg burgonya, 1 tojás,  3evőkanál liszt, só.

Elkészítése:A leveshez  a hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. A halkonzerv olaján a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a chilit, a halhúst, a pirospaprikát, a paprikakrémet. Annyi vízzel öntjük fel ami ellepi, ízesítjük sóval és födő alatt összefőzzük. Botmixerrel krémesítjük, még vízzel hígítjuk. A gombócokhoz a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt a levet letöltjük, a burgonyát megtörjük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Nedves kézzel apró gombócokat formálunk és a fövő levesbe tesszük. Készre főzzük.

6 megjegyzés:

  1. Az én férjem is odáig van a halászléért :) Nagyon finomat alkottál :)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki és nagyon jó ötlet így készíteni. Látom a terítésből, hogy már hangolódtok a karácsonyra. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis recept, egyszerűen elkészíthető és nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés