Hozzávalók a salátához: 1 doboz babkonzerv, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 vöröshagyma, 2 tojás, bors; az öntethez: 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, bazsalikom, petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A balzsamecetet elkavarjuk az olívaolajjal, az apróra vágott zöld fűszerekkel és sózzuk. A tonhalat leszűrjük, a felét összekavarjuk a babbal, a hagymával. Ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk. Tetejére szórjuk a maradék tonhalat. Tojáscikkekkel, hagymakarikával, zöld fűszerekkel díszítjük.
Nekem is nagy kedvencem, mindig van itthon tonhal konzerv:) Jól néz ki a saláta, finom és laktató. Szép hétvégét nektek:)
VálaszTörlésKöszönöm Trollanyu!
VálaszTörlésSzép hétvégét!
Imádom a tonhalat - mindig helyben jár egy-kettő konzerv otthon :) Most az egyiknek szerintem vége lesz :) :)
VálaszTörlésEgészségedre!:-)
TörlésSzuper, nagyon jól hangzik, és az is nagyon jó, hogy hamar és könnyen elkészíthető! :) Teljesen megfelelő, ha gyorsan kell vacsit összeütni! :)
VálaszTörlésSokszor jól jön az ilyen gyors megoldás:-)
Törlés