Hozzávalók: 25
dkg lencse, 25 dkg gomba, 25 dkg disznóhús, 10 dkg füstölt szalonna, 1
vöröshagyma, 2 babérlevél, 1 teáskanál házi ételízesítő, só, bors.
Elkészítése: A
lencsét előző este beáztatjuk, másnap sós , babérleveles vízben puhára
főzzük.
A
szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a gombát
felszeleteljük, a húst felkockázzuk.Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk
a húskockákat és fehéredésig sütjük. A
gombát is beletesszük, megszórjuk ételízesítővel, borssal, fedő alatt puhára
pároljuk kevés vizet töltve alá.
Ha
megpuhult a hús hozzáadjuk a főtt lencsét. Ízlés szerint még fűszerezzük. Összeforgatjuk
és tálaljuk.
6
Finom, tartalmas étel! :) A lencsét gombával még nem társítottam, de biztosan nagyon finom együtt, a fiúk pedig a hús okán díjaznák ezt az ételt! :)
VálaszTörlésJó volt benne a gomba:-)
TörlésJó ötleted kerekedett ezzel a gombával - épp ma reggel futottam össze a mélyhűtőben egy adag lencsével - már látom, mi készül majd belőle! köszi
VálaszTörlésNéha így futok össze én is a dolgokkal és milyen finomságok kerekednek belőlük:-)
Törlés