.

2013. november 23., szombat

Húsos, gombás lencse

 A hidegek beköszöntével jobban kívánjuk a tartalmasabb ételeket. Jöhet a lencse, a  bab jó füstölt húsokkal, szalonnával. Ez a lencsés egytál  laktató, tápláló ebédünk volt. Még Bencém is józűen kanalazta, pedig a gombát nem szereti:)


Hozzávalók: 25 dkg lencse, 25 dkg gomba, 25 dkg disznóhús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 2 babérlevél, 1 teáskanál házi ételízesítő, só, bors.

Elkészítése: A lencsét előző este beáztatjuk, másnap sós , babérleveles vízben puhára főzzük.  A szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a húst felkockázzuk.Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húskockákat és fehéredésig sütjük. A  gombát is beletesszük, megszórjuk ételízesítővel, borssal, fedő alatt puhára pároljuk kevés vizet töltve alá.  Ha megpuhult a hús hozzáadjuk a főtt lencsét. Ízlés szerint még fűszerezzük. Összeforgatjuk és tálaljuk.



 
6

4 megjegyzés:

  1. Finom, tartalmas étel! :) A lencsét gombával még nem társítottam, de biztosan nagyon finom együtt, a fiúk pedig a hús okán díjaznák ezt az ételt! :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ötleted kerekedett ezzel a gombával - épp ma reggel futottam össze a mélyhűtőben egy adag lencsével - már látom, mi készül majd belőle! köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha így futok össze én is a dolgokkal és milyen finomságok kerekednek belőlük:-)

      Törlés