2013. november 12., kedd

Halas szendvicskrém


Vacsorára, reggelire friss kiflivel vagy pirítóssal, egy csupor jó meleg citromos teával csak ajánlani tudom.


Hozzávalók: 1 doboz olajos halkonzerv, 10 dkg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál sajt, 1/2 fej vöröshagyma, 1 teáskanál citromlé, só, bors, őrölt csili.

Elkészítése: A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot megreszeljük. A halat lecsöpögtetjük,  villával összetörjük, hozzáadjuk  a vajat, a sajtot, a tojást, és a hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt csilivel, citromlével. Krémesre kavarjuk.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet guszta! Már sokszor láttam ilyen halaskencét de még nem kóstoltam, pedig magát az olajos halat szeretjük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a jó benne, hogy azzal kavarhatod ki ami van otthon. Csak simán vajjal, citromlével és fűszerekkel is finom.

      Törlés
  2. Jók is ezek az egyszerűen elkészíthető, finom krémek, velük még változatosabbá tudjuk tenni a reggeliket, vacsorákat! :)

    VálaszTörlés
  3. ÓÓÓ- ez a keménytojásos verzió nagyon ígéretesnek hangzik, szuper!

    VálaszTörlés
  4. Ó, ez nagyon az én ízvilágom. Finooom!

    VálaszTörlés
  5. Jó ötlet az e kence, és milyen finom. :)

    VálaszTörlés
  6. Hmmmm mennyei! :) Van egy szuper tonhalas krém receptem és azt is imádjuk.

    VálaszTörlés
  7. Én halsalátát szoktam hasonlóan:) Nagyon finom:)

    VálaszTörlés