.

2013. november 6., szerda

Csavart puliszka

  Heti egyszer kukorica darából vagy lisztből készítek valamilyen ételt. A heti tervemet teljesítettem ezzel a csavart juhtúrós puliszkával.
Ha még ebben a formában nem ettetek, próbáljátok ki!


Hozzávalók a puliszkához:
3 csésze víz
1 csésze kukoricadara
2 kk só

A töltelékhez:
35 dkg juhtúró

 A vizet tálba öntjük, beletesszük a sót. Amikor forr hozzáadjuk a kukoricadarát, közben kavargatjuk, hogy ne csomósodjon össze. Lefödve gyenge tűzön megfőzzük. Amikor kavarjuk vigyázni kell mert vastagon bugyog, nehogy ránk spricceljen.
  A megfőtt puliszkát nedves konyharuhára borítjuk, egy kanállal ujjnyi vastag téglalappá simítjuk és megszórjuk a túróval.
A konyharuhától felcsavarjuk és hagyjuk hogy a túró megolvadjon benne.
Két arasznyi varrócérnát szakítunk, ezzel szeleteljük a puliszkát. Fogyasztásnál leönthetjük tejföllel.

Megj:
 A puliszka  sózásánál vegyük figyelembe a juhtúró sósságát!


8 megjegyzés:

  1. Én is készítettem már hasonlót, finom:)

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű és nagyszerű étel, szeretjük a juhtúrós finomságokat, úgyhogy a puliszka is ízlene! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha még a puliszkát is szeretitek akkor pláné:-)

      Törlés
  3. Csavarva még nem készítettem puliszkát, pedig igencsak jól néz ki. Én az egyszerűbb módját választom, tálba rétegezem. Szeretjük:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is egyszerű mód Gerdi:-) ugyanaz mégis ízre más.

      Törlés