.

2012. március 11., vasárnap

Juhtúrós kelt kifli

Amikor a lányom kirándulni megy, mindig ilyen kiflit kér, hogy süssek neki. Természetesen ketchuppal eszi, mint sok minden mást is:)  Mivel nem édes a tésztája, bármilyen más töltelékkel tölthető, akár édessel, akár sóssal. Másnap is finom puha marad.

Hozzávalók:

1/2 l langyos tejben elkavarok
1 kk cukrot és
1 ek lisztet, majd belemorzsolok
5 dkg élesztőt. Mikor látom, hogy megkelt belekavarok

1 kg liszttel felváltva
1/4 l olajat
1 ek sót és
2 tojás sárgáját

Töltelék:

3o dkg juhtúró

A hozzávalókat jól összegyúrom és 1 órát kelesztem. Mikor megkelt 5 részre vágom, mindegyik részt kerek formára nyújtom és 8 szeletre vágom. Mindegyik szeletet megkenem 1 kk juhtúróval és kifli formára tekerem. Vastagon kivajazott tepsibe teszem, lekenem 1 felvert tojással és megszórom dekorsóval. Előmelegített sütőben közepes lángon 2o perc alatt szép pirosra sütöm.

5 megjegyzés:

  1. Finom kifli, nem csodálom, hogy "megrendelésre" sütöd? Az 5 dk élesztő 1 kiló liszthez van?

    VálaszTörlés
  2. Az esti sietségben kimaradt a liszt :D igen, 1 kg liszt kell bele. Kijavítottam, köszi :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! a kérdésem az lenne,hogy ez a kiflicsoda elkészíthető-e előző nap?Hűtőben tárolnám egy éjjel és kisütném másnap reggel? Szerinted ez működne?
    Köszi
    Mónika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mónika, szerintem működik. A tésztát ne keleszd, készítsd el a kifliket, majd ha van helyed tepsistől tedd hidegbe. Reggelig megkel és lehet sütni.

      Törlés
    2. Szia! Nagyon köszönöm a tippet! Remélem sikerülni fog! :-)
      Köszi
      Móni

      Törlés