Sógornőm születésnapjára készítettem. A nagy hőségben valami könnyed, savanykás, hűsítő
tortát szerettem volna összehozni. Sikerült :)
A tésztájához:
3 tojás
2 ek hideg víz
10 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
1 púpozott teáskanál sütőpor
8 dkg liszt
A krémhez:
3 dl joghurt
2.5 dl tejszín
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
40 dkg magozott meggy
1.5 dl meggylé
30 gr zselatin
A bevonáshoz és díszítéshez:
2 dl tejszín
maréknyni magozott meggy
A tésztához a tojások feherjét a vízzel habbá verjük majd beleszórjuk a cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, beleforgatjuk a kemenyítővel és a sütőporral elvegyített lisztet és sütőpapírral bélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 25 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.
15 gr zselatint feloldunk kevés vízben. A joghurthoz vegyítjük a cukrokat, a feloldott zselatint és a felvert tejszínt. A meggy felét botmixerrel pürésítjük. A maradék zselatint a meggylében feloldjuk ls a gyümölcshöz vegyítjük. tortát szerettem volna összehozni. Sikerült :)
A tésztájához:
3 tojás
2 ek hideg víz
10 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
1 púpozott teáskanál sütőpor
8 dkg liszt
A krémhez:
3 dl joghurt
2.5 dl tejszín
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
40 dkg magozott meggy
1.5 dl meggylé
30 gr zselatin
A bevonáshoz és díszítéshez:
2 dl tejszín
maréknyni magozott meggy
A tésztához a tojások feherjét a vízzel habbá verjük majd beleszórjuk a cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, beleforgatjuk a kemenyítővel és a sütőporral elvegyített lisztet és sütőpapírral bélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 25 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.
Az alsó piskótalap köré karimát pattintunk. Rátöltjük a joghurtos krém felét, rá a zselés meggy felét és 10 percre hidegbe tesszük, majd újra a joghurtkrém, és a tetejére a maradék meggy, amit villával összehúzogatunk az alsó joghurtréteggel. Beborítjuk a piskótalappal. A tortát 4-5 órára a hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a tejszínt habbá verjük, háromnegyedével a tortát bevonjuk. A meggyből néhány szemet félreteszünk, a többit pürésítjük és a tejszínhabhoz kavarjuk. Ezzel a rózsaszín habbal és a meggyszemekkel tetszés szerint díszítjük a tortát.
Hm, megéheztem.....:-) Vittem a receptet, ezt mindenképp ki fogom próbálni, majd jövök beszámolni. Köszönöm
VálaszTörlésSzívesen Verus! Várlak:)
TörlésJobbnál jobb meggyes sütiket hozol, ez a torta is nagyon guszta! :)
VálaszTörlésLassan befejezem a meggyezést, mostanában így jött össze:) jobban kívánta mindenki a savanykás ízeket, mint máskor.
TörlésDekoratív és eltudom képzelni az ízét...igen finom!
VálaszTörlésKár, hogy leérett a meggy:-(
Olyan jó savanykás...igen finom!:)
TörlésAz ilyen savanykás, hűsítő és ráadásul meggyesen joghurtos tortákat bármikor szívesen fogyasszuk a nyári melegben:)
VálaszTörlésMi is:)
TörlésTetszik nagyon, elfogadnék én is egy szeletet (vagy kettőt...)! :-)
VálaszTörlésSzívesen megkínálnálak:)
TörlésAzt látom, hogy sikerült, nagyon jól néz ki! :) Az ízében pedig nem kételkedem... :P
VálaszTörlésKöszi:) hamar eltüntettük.
Törlés