A friss kifli a család kedvence bármivel kenve, töltve. Az Edi konyháján látott magos kifli ihletet adott, így vacsorára ordás kencével fogyasztottuk.
25 dkg grahamliszt
25 dkg kenyérliszt
1.5 dl savó
1 dl víz
3 ek tejföl
4 ek olaj
fél mk sikér
2 tk só
1 tk cukor
3 dkg friss élesztő
magok (mákot, szezámmagot és lenmagot kevertem össze)
A vizet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Amikor felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz és megdagasztjuk. 1 óra kelesztés után 8 részre osztjuk. Mindegyik darabot köralakra nyújtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapírra tesszük, éles késsel a tetejüket bevágjuk. Letakarva még 20 percig kelesztjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, alól egy edényben forró vizet teszünk. A megkelt kifliket vízzel
lekenjük és megszórjuk a magkeverékkel. 20 perc alatt készre sütjük.
25 dkg grahamliszt
25 dkg kenyérliszt
1.5 dl savó
1 dl víz
3 ek tejföl
4 ek olaj
fél mk sikér
2 tk só
1 tk cukor
3 dkg friss élesztő
magok (mákot, szezámmagot és lenmagot kevertem össze)
A vizet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Amikor felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz és megdagasztjuk. 1 óra kelesztés után 8 részre osztjuk. Mindegyik darabot köralakra nyújtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapírra tesszük, éles késsel a tetejüket bevágjuk. Letakarva még 20 percig kelesztjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, alól egy edényben forró vizet teszünk. A megkelt kifliket vízzel
lekenjük és megszórjuk a magkeverékkel. 20 perc alatt készre sütjük.
30 dkg orda
10 dkg vaj
1 kk só
1 zöldhagyma szára
kapor
Az ordát villával összetörjük, a puha vajjal, sóval és a zöldekkel együtt kikavarjuk.
Olyan profi fotókat csinálsz, alig bírom megállni, hogy beleharapjak:)
VálaszTörlésAnnyira jó lenne küldeni egymásnak a finom falatokból!:)
Törlés