.

2012. június 1., péntek

Magos kifli ordakrémmel

A friss kifli a család kedvence bármivel kenve, töltve. Az Edi konyháján látott magos kifli ihletet adott, így vacsorára ordás kencével fogyasztottuk.

25 dkg grahamliszt
25 dkg kenyérliszt
1.5 dl savó
1 dl víz
3 ek tejföl
4 ek olaj
fél mk sikér
2 tk só
1 tk cukor
3 dkg friss élesztő
magok (mákot, szezámmagot és lenmagot kevertem össze)

A vizet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Amikor felfutott, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz és megdagasztjuk. 1 óra kelesztés után 8 részre osztjuk. Mindegyik darabot köralakra nyújtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapírra tesszük, éles késsel a tetejüket bevágjuk. Letakarva még 20 percig kelesztjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, alól egy edényben forró vizet teszünk. A megkelt kifliket vízzel
lekenjük és megszórjuk a magkeverékkel. 20 perc alatt készre sütjük. 

A kencéhez:

30 dkg orda
10 dkg vaj
1 kk só
1 zöldhagyma szára
kapor

Az ordát villával összetörjük, a puha vajjal, sóval és a zöldekkel együtt kikavarjuk.


2 megjegyzés:

  1. Olyan profi fotókat csinálsz, alig bírom megállni, hogy beleharapjak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira jó lenne küldeni egymásnak a finom falatokból!:)

      Törlés