A piacon találtam szembe magam egy áfonyát árusító nénikével. Hamar meg is kötöttük az üzletet. Mivel már sok volt a csomagom, csak 1,5 kilót vásároltam, de legalább még egy ennyit fogok. A kisfiam kedvence:)
1,5 kg áfonya
80 dkg cukor
Az áfonyát 30 percet főztem, aztán hozzáadtam a cukrot és még 10 percig főztem együtt.
Miután 3 üveget megtöltöttem, a maradék lekvárba 1 kiskanál őrölt kardamont kevertem. Próbának szántam. Ebből az illatos, finom lekvárból lett még 2 üveggel.
Tartósítót nem szoktam használni, csak ha kényesebb a gyümölcs. Olyankor a két réteg celofán közé teszek szalicilt.
Imádom, a legfinomabb gyümölcs:) Alig várom, hogy megérjen az áfonya, tele van itt vele az erdő, tavaly sokat gyűjtöttünk, de lekvár nem készült belőle, sajnos, talán idén.
VálaszTörlésAz a legjobb, ha saját gyűjtés. Nálunk jó messzire kell menni érte, de legalább van. Nagyon szeretjük:)
VálaszTörlésÉdes Drága Hajni/Zoli ez csodálatos!!!
VálaszTörlésKépzeld én is vettem ma a piacon áfonyát ( csak picike dobozzal ) és tudod honnan van? Erdélyből:-) Lehet, hogy Te küldted?
Ez tényleg csodálatos Ági! Igen:)...valami működik!
TörlésÉs nem csak a kisfiadé, az én kedvencem is:) Palacsintával isteni:)
VálaszTörlésÉs tejbegríz tetejére, meg tejberizs tetejére, vagy csak úgy vajaskenyérre:)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem, főleg lekvárként! Rántott camemberthez! :D
VálaszTörlés