Óvodából hazafele jövet betértünk a piacra, ahol Bence kiszemelt magának egy doboz ribizlit. Annyira belekapaszkodott, hogy meg kellett neki venni. Miután itthon a gyerekek jollaktak belőle, a maradékból krémlevest készítettem.
40 dkg tisztított ribizlit
fél liter vízzel
1 csipet sóval
10 dkg cukorral főni tesszük. Néhány perc után sűrű szűrőn átszűrjűk, fakanállal finom mozdulatokkal megnyomkodjuk, amíg a szűrőben csak a magja és a héja marad.
1 ek étkezési keményítőt elvegyítünk
3 dl házi tejjel és a levesbe csorgatjuk. Tetszés szerint vízzel hígíthatjuk. Jól behűtve fogyasztjuk.
Még soha nem ettem ribizli levest, de mivel imádom - krémleveseket meg különösen - ezért most nagyon megkívántam. Csak kár, hogy nincs ribizlim... :/ Nagyon tetszik a pöttyös csészéd!!! :))
VálaszTörlésKöszi:) régebben, mikor a mamák kertjéből többet kaptunk, sokszor készítettem. Nagyon szeretjük:)
VálaszTörlésMi is szoktunk ilyet késziteni, igaz nem krémes formában, csak úgy:)
VálaszTörlésÚgy is finom:)
TörlésÉn sem ettem még ribizli krémlevest, nem is értem miért?! Nagyon finom lehet (és tök jól mutat a "ribizlipöttyös" bögrében:)
VálaszTörlésSokszor csak úgy kimaradnak az egyszerű dolgok.
TörlésKöszi:)
Kérek! :) Jól lehűtve üdítően finom lehet! :)
VálaszTörlés