.

2012. június 28., csütörtök

Ribizli krémleves

Óvodából hazafele jövet betértünk a piacra, ahol Bence kiszemelt magának egy doboz ribizlit. Annyira belekapaszkodott, hogy meg kellett neki venni. Miután itthon a gyerekek jollaktak belőle, a maradékból krémlevest készítettem.

40 dkg tisztított ribizlit
fél liter vízzel
1 csipet sóval
10 dkg cukorral főni tesszük. Néhány perc után sűrű szűrőn átszűrjűk, fakanállal finom mozdulatokkal megnyomkodjuk, amíg a szűrőben csak a magja és a héja marad. 

1 ek étkezési keményítőt elvegyítünk  
3 dl házi tejjel és a levesbe csorgatjuk. Tetszés szerint vízzel hígíthatjuk. Jól behűtve fogyasztjuk.

7 megjegyzés:

  1. Még soha nem ettem ribizli levest, de mivel imádom - krémleveseket meg különösen - ezért most nagyon megkívántam. Csak kár, hogy nincs ribizlim... :/ Nagyon tetszik a pöttyös csészéd!!! :))

    VálaszTörlés
  2. Köszi:) régebben, mikor a mamák kertjéből többet kaptunk, sokszor készítettem. Nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
  3. Mi is szoktunk ilyet késziteni, igaz nem krémes formában, csak úgy:)

    VálaszTörlés
  4. Én sem ettem még ribizli krémlevest, nem is értem miért?! Nagyon finom lehet (és tök jól mutat a "ribizlipöttyös" bögrében:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor csak úgy kimaradnak az egyszerű dolgok.
      Köszi:)

      Törlés
  5. Kérek! :) Jól lehűtve üdítően finom lehet! :)

    VálaszTörlés