.

2012. június 9., szombat

Töltött lucskos

Ha eljön a friss kaposzta ideje, ez a finom egytálétel az elsők között szerepel nálunk.

1.5 kg édeskáposzta
1 kg darálthús
1 csésze rizs
1 nagy fej hagyma apróra vágva és megdinsztelve
1 tojás

bors
pirospaprika
kapor
csombor
4 dl paradicsomlé
2 ek liszt
kevés olaj

A darálthúst, a rizset, a hagymát, a tojást, a sót a borsot és a pirospaprikát jól összekeverjük. A friss káposztafejet forróvízbe tesszük, pár percen át hagyjuk, hogy a levelek megpuhuljanak. A leveleket leszedjük és megtöltjük a daralthúsos masszával. Ami megmarad a káposztábol vékony csíkokra vágjuk. Ezt a vágottat a lábos aljába tesszük, rá a töltötteket, felöntjük vizzel, sót teszünk bele, csombort és kaprot, majd kb 1 óra alatt készre főzzük. A lisztből és kevés olajból rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével, raöntjük a káposztára és összeforraljuk vele. Tejföllel tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Finom is! Mi is nagyon szeretjük és apró eltéréssel ugyanígy készítem. :)

    VálaszTörlés
  2. Töltöttkáposzta-leves:-) Én még nem találkoztam vele, de nagyon tetszik, tenni fogok egy próbát!

    VálaszTörlés
  3. Olyasmi:)de mégsem. A töltött káposzta közé valamilyen füstölt húst teszek és nem paradicsomosan készítem. Így más:)

    VálaszTörlés
  4. Még sosem mertem nekiállni töltött káposztát készíteni, de olyan jól leírtad+gyönyörű a fotón, hogy lehet, hogy nekiállok... :-)

    VálaszTörlés
  5. Nem nehéz elkészíteni és ha van kuktád fél óra alatt meg is van:)

    VálaszTörlés