Ha eljön a friss kaposzta ideje, ez a finom egytálétel az elsők között szerepel nálunk.
1.5 kg édeskáposzta
1 kg darálthús
1 csésze rizs
1 nagy fej hagyma apróra vágva és megdinsztelve
1 tojás
só
bors
pirospaprika
kapor
csombor
4 dl paradicsomlé
2 ek liszt
kevés olaj
A darálthúst, a rizset, a hagymát, a tojást, a sót a borsot és a pirospaprikát jól összekeverjük. A friss káposztafejet forróvízbe tesszük, pár percen át hagyjuk, hogy a levelek megpuhuljanak. A leveleket leszedjük és megtöltjük a daralthúsos masszával. Ami megmarad a káposztábol vékony csíkokra vágjuk. Ezt a vágottat a lábos aljába tesszük, rá a töltötteket, felöntjük vizzel, sót teszünk bele, csombort és kaprot, majd kb 1 óra alatt készre főzzük. A lisztből és kevés olajból rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével, raöntjük a káposztára és összeforraljuk vele. Tejföllel tálaljuk.
Finom is! Mi is nagyon szeretjük és apró eltéréssel ugyanígy készítem. :)
VálaszTörlésIgazi férfias kaja:)
VálaszTörlésTöltöttkáposzta-leves:-) Én még nem találkoztam vele, de nagyon tetszik, tenni fogok egy próbát!
VálaszTörlésOlyasmi:)de mégsem. A töltött káposzta közé valamilyen füstölt húst teszek és nem paradicsomosan készítem. Így más:)
VálaszTörlésMég sosem mertem nekiállni töltött káposztát készíteni, de olyan jól leírtad+gyönyörű a fotón, hogy lehet, hogy nekiállok... :-)
VálaszTörlésNem nehéz elkészíteni és ha van kuktád fél óra alatt meg is van:)
VálaszTörlés