A barackos mellé készült finom vendégváró süti. A család szokásos étvágyához hozzájárult a távolról jött rokonok "segítsége" is, hamar eltüntettük! A receptet már többször elkészítettem, a netről van, de már nem emlékszem honnan írtam ki. Ha valaki ráismer, szóljon :D Ezzel a sütivel benevezünk a Verus konyhája játékára.
6 tojás sárgáját kikevertem
6 ek cukorral, hozzáadtam
1 dl olajat
6 ek lisztet
1/2 csomag sütőport
2 ek kakaót
6 tojás felvert fehérjét
Előmelegített sütőben, 170 fokon, 20 perc alatt piskotát sütöttem belőle.
A gesztenyekrémhez:
25 dkg gesztenyemasszát kikavartam
15 dkg vajjal, hozzáadtam
1 ek kakaót
10 dkg porcukrot
2 ek rumaromát
1 csipet sót
1/2 dl tejet
A kihűlt piskótát kettévágom. Az alsó felét megkenem a gesztenyekrém felével, megszórom 40 dkg kimagvalt meggyel, rásimítom a krém másik felét, amit a piskóta követ. Csokimázzal bevonom, hűtőbe teszem tálalásig.
Fb-n elolvadtam tőle, nálam is nyerő páros a meggy és a gesztenye!! De beleharapnék!!!! :)))
VálaszTörlésSokszor jó lenne egymástól kóstolgatni, az biztos:)
TörlésEz tényleg egy sikeres süti!
VálaszTörlésNálunk mindig az:)
TörlésHűha!
VálaszTörlés:-)
Azaz:)
TörlésNagyon tuti, imádnám:) Nagyon szuper párosítás, a kedvenceim:)
VálaszTörlésOlyan szívesen kínálnék mindenkit! Nekünk is kedvenc:)
TörlésMennyei lehet, köszönöm a receptet :-)
VálaszTörlésTiszta szívesen Verus:) mi köszönjük!
TörlésTegnap már a fb-on is csodájára jártam, annyira szép - csak akkor v.hogy nem értem ide, hogy ezt szóvá is tegyem nálad. Nagyon szép, és nagyon fincsi lehet. :P
VálaszTörlésKöszönöm Gabriella! Savanyú-édes kombináció. Finom:)
TörlésDe jó párosítás! :) Nagyon guszta, mentem a receptet! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik:)
Törlés