Az alap:
20 dkg keksz
8 dkg margarin
2 ek barnacukor
1 kk őrölt kardamon
A töltelék:
4 tojás sárgája
8 dkg cukor
2 lime leve
1 lime reszelt héja
4 tojás fehérje
A bevonat:
2 dl tejszín
1 lime reszelt héja
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. A kekszet apróra törjük, összekeverjük a többi hozzávalóval (margarin, barnacukot, kardamon), majd a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy kis pereme is legyen. 10 percre a sütőbe tesszük.
A krémhez a tojássárgákat összekeverjük 5 dkg cukorral, a 2 lime levével, majd gőz fölött besűrítjük. Belekeverjük egy lime reszelt héját. A tojásfehérjét 3 dkg cukorral felverjük, óvatosan, kis adagokban az elkészült krémhez adjuk. A kész krémet az alapra simítjuk és 15 percre a sütőbe tesszük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, és 2 órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 20 perccel atrakjuk a hűtőbe, a felvert tejszínhabot
a tetejére simítjuk és reszelt limehéjjal megszórjuk.
...majd, a forró napokra...hűsíteni? itt? a férjem bekapcsolta a fűtést ( csak picit ) nagyon jól esett!
VálaszTörlésAzért megkóstolnám, nagyon szeretem a lime-ot és még zselatin sincs benne.
Kérek. Köszönöm:-))))
Azta! Nálunk jó idő van, egy kissé felhős, de olyan testhezálló:)
TörlésMár küldöm is! Kapd el a túlsó végén:)
Alig várom a forró napokat...:)
VálaszTörlésItt lesznek hétvégére...:)
TörlésÉn nem várom a forró napokat (érdekes, de így van:), viszont ebből a hűvösből is elegem van már így június derekán... A kettő között kellene! :)
VálaszTörlésEttől függetlenül attól a szelettől ott legfelül teljesen megőrülök, nagyon megenném! :P
Tarts egy tányért az ablakhoz és fogjad, mert megy:)
TörlésNagyon finom, hűsítő édességnek látszik, mentettem is! :-))
VálaszTörlésKönnyed, finom:)
VálaszTörlés