Még lánykoromban gyűjtögettem a Tiná-ból a recepteket és egy hatalmas füzetbe ragasztgattam be. Azóta már szegény füzet jól megrongyolódott, de még most is egyre bővül. Ez a recept is egy ilyen szerzemény, amelyet már számtalanszor elkészítettem.
A hét elején tartalmasabb leves után készült, mint második fogás. Ami jó benne, hogy hidegben kel, nem kell egyszerre az egész tésztát megsütni. Így másnap is lehet sütögetni belőle. Hogyha megsütjük és megmarad, hűtőben lefóliázva napokig eláll.
Most kisebb adagot készítettem, ebből 7 darab lángos lett.
42 dkg liszt
3 dkg élesztő(másfél deci hideg tejben elkeverve)
1 tojás
1 kk só
A hozzávalókat összekavartam, jól kidolgoztam, pár órára hűtőbe tettem. Amikor elakartam készíteni, olajozott kézzel kiszakítottam a tésztából egy darabot és forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöttem.
Amikor együtt a család, nagyobb adaggal készítek. Ezt a mennyiséget is közzéteszem, mivel már kitapasztaltam és bevált.
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 tojás
1 púpos kk só
Nálunk a kedvenc fokhagymás tejföllel, de lekvárral, csokival megkenve is szeretik a gyerekek.
Jaj de megkívántam, a parajdi strandolások jutnak eszembe róla, most rögtön megennék egyet:)
VálaszTörlésJó is Parajdon:)gyere megkínállak:)
TörlésNagyon guszta:)
VálaszTörlésKöszi:)
TörlésJaj, de guszta! Még szerencse, hoyg ma mi is készítettünk ilyesmit, különben felfalnám képernyőstől. :) Én túróval töltött, sütőben sült lángost készítettem, azaz mezőségi langallót.:)
VálaszTörlésHú, az is finom lehet! Mindjárt megyek hozzád nézelődni:)
TörlésCsak a férjem meg ne lássa:))nagyon szeretjük.
VálaszTörlésNagyon gyorsan megvan Aleda, aztán csak sütögetni kell amikor megkívánod:)
TörlésJó ez az elnevezés:) Anyukám sokszor sütött ilyen hűtőben kelesztett lángost, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésAz elnevezés eredeti, nem én találtam ki:) nekem is tetszik:)
TörlésNagyon guszta, műsorra fogom én is tűzni!!!
VálaszTörlésKöszi Kisildi! Jó étvágyat hozzá!
TörlésFokhagymás tejföllel és sajttal imádjuk, lekvárral és csokival pedig még nem próbáltuk. Meg kellene sütnöm a lángosodat és megkóstolni az édes verziót is! :)
VálaszTörlésPedig édesen is finom, csak egyszer próbáld meg:)
TörlésMár készültem lángost sütni, akkor most ilyen lesz:) Köszönöm.
VálaszTörlésTiszta szívesen:)
TörlésIMÁDOM!! Júj, de guszta ezen a fotón!! :P
VálaszTörlésNem tétlenkedsz így nyáridején sem, rengeteg finomság készül nálad/nálatok most is... csak nyelek nagyokat, ahogy végignézegettem. :-))
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésA helyzet az, hogy enni nyáron is kell:-) a könnyű kaják mellett jólesik néha ilyen is:-)
VálaszTörlésJó magam a krumlis lángos híve vagyok.Pehelyből is készítem,ha kevés az időm.Nagyon egyszerű,és finom.Lángossütőben tanultam ez a receptet.Zsuzsa.
VálaszTörlésBiztosan puhább a krumplitól, nagyon finom lehet!
Törlés