A napokban mági sütött cukkinis lepénykéket, amit ki is próbáltam és nagyon finom volt. A csombor különlegesen jó ízt adott neki.
Mivel a különféle lepények gyors és finom nyári vacsorák, így újra azt készítettem.
A megmaradt két cső tejeskukoricát szemeltem le, de általában konzervkukorica kerül bele. Mindenképp nagyon finom.
A recept az Erdélyi Konyha 2011 augusztusi számából származik.
15 dkg liszt
1,2 dl tej
1 tojás
1 kisebb doboz csemegekukorica
1 marék juhtúró
só
bors
apróra vágott petrezselyemzöld
olaj a sütéshez
A lisztet a tejjel, a tojással jól kikavarjuk, majd a többi hozzávalóval kidolgozzuk és a forró olajba egy nagykanál segítségével halmokat rakunk, amit aztán ellapogatunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírra szedjük, hogy a fölösleges olaj leitatódjon róla. Mi fokhagymás tejföllel fogyasztottuk, de önmagában is nagyon finom.
Ezt én is kipróbálom, biztos szeretni fogjuk.
VálaszTörlésSzerintem nem fogsz benne csalódni:)
TörlésÚjabb finomság, érdekes kukoricásat nem szoktam, de most majd kukoricázunk így is...
VálaszTörlésNézd meg a leveleket:)
Érdemes ezt a variánst is kipróbálni:)
TörlésMár válaszoltam:)
Én sem próbáltam még ezt, de ami kukoricás az tetszik:)
VálaszTörlésHa a gyerekek szeretik, már nyert ügy:)
TörlésNagyon szeretem az ilyen lepényeket, mi is fokhagymás tejföllel szoktuk enni. Kukoricásan ugyan még nem sütöttem, de ki fogom próbálni a receptedet, guszta! :)
VálaszTörlésKöszi hankka:)
TörlésMég kukoricásan nem sütöttem ilyet, de sort fogok keríteni rá, mert nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésBiztosan ízleni fog:)
TörlésEgyszerű, de nagyszerű - tehát pont nekem való! :-)))
VálaszTörlésNem csak neked, nekem is:)
TörlésBayıldım...Enfes gözüküyor.
VálaszTörlésTeşekkürler Blogumuzu ziyaret Kıvırcık! :)
Törlés