Mikor a piac tele van friss zöldségekkel, gyakran kavarunk zöldbabból, karfiolból, káposztából, padlizsánból ilyen típusú kencéket. Paradicsommal, retekkel, friss uborkával kitűnő reggelire vagy vacsorára.
30 dkg zöldbab
1 szál zöldhagyma
1 dl majonéz
só
bors
A zöldbabot megpucolom és annyi sós vízben amennyi éppen ellepi, kuktában 5 percet főzöm. Szűrőkanállal kihalászom és jól lecsöpögtetem. Miután kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra vágott hagymát a zöldjével együtt, a majonézt, a sót és a borsot ízlés szerint.
Egyszerű és nagyszerű!
VálaszTörlésMegkóstoljuk:-)
( Nálunk is zöldbab volt:-)
:) talán öszeegyeztünk?:)
TörlésEddig csak padlizsánból hallottam, de jó ötlet zöldbabból is! Biztosan finom! :)
VálaszTörlésA párom szerint, ha a padlizsán krémet meg a paszulyt egymás mellé teszed, nem lehetne kitalálni melyik melyik:)
TörlésEz nagyon érdekes, zöldbabból még nem készítettem ilyet. De még káposztából sem. De a zöldbabosat nem hagyom ki, muszáj lesz elkészítenem!
VálaszTörlésPróbáld ki, mert fincsi:) A tegnap mondta valaki, hogy tököt is szokott így kikavarni és az is nagyon finom. Na én azt nem próbáltam.
Törlés