.

2012. július 1., vasárnap

Kavart zöldbab

Mikor a piac tele van friss zöldségekkel, gyakran kavarunk zöldbabból, karfiolból, káposztából, padlizsánból ilyen típusú kencéket. Paradicsommal, retekkel, friss uborkával kitűnő reggelire vagy vacsorára.

30 dkg zöldbab
1 szál zöldhagyma
1 dl majonéz

bors

A zöldbabot megpucolom és annyi sós vízben amennyi éppen ellepi, kuktában 5 percet főzöm. Szűrőkanállal kihalászom és jól lecsöpögtetem. Miután kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra vágott hagymát a zöldjével együtt, a majonézt, a sót és a borsot ízlés szerint.

6 megjegyzés:

  1. Egyszerű és nagyszerű!
    Megkóstoljuk:-)
    ( Nálunk is zöldbab volt:-)

    VálaszTörlés
  2. Eddig csak padlizsánból hallottam, de jó ötlet zöldbabból is! Biztosan finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A párom szerint, ha a padlizsán krémet meg a paszulyt egymás mellé teszed, nem lehetne kitalálni melyik melyik:)

      Törlés
  3. Ez nagyon érdekes, zöldbabból még nem készítettem ilyet. De még káposztából sem. De a zöldbabosat nem hagyom ki, muszáj lesz elkészítenem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, mert fincsi:) A tegnap mondta valaki, hogy tököt is szokott így kikavarni és az is nagyon finom. Na én azt nem próbáltam.

      Törlés