.

2012. július 12., csütörtök

Juhtúrós-kukoricás lepény

A napokban mági sütött cukkinis lepénykéket, amit ki is próbáltam és nagyon finom volt. A csombor különlegesen jó ízt adott neki.
 Mivel a különféle lepények gyors és finom nyári vacsorák, így újra azt készítettem.
 A megmaradt két cső tejeskukoricát szemeltem le, de általában konzervkukorica kerül bele. Mindenképp nagyon finom.
A recept az Erdélyi Konyha 2011 augusztusi számából származik.

15 dkg liszt
1,2 dl tej
1 tojás
1 kisebb doboz csemegekukorica
1 marék juhtúró

bors
apróra vágott petrezselyemzöld
olaj a sütéshez

A lisztet a tejjel, a tojással jól kikavarjuk, majd a többi hozzávalóval kidolgozzuk és a forró olajba egy nagykanál segítségével halmokat rakunk, amit aztán ellapogatunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírra szedjük, hogy a fölösleges olaj leitatódjon róla. Mi fokhagymás tejföllel fogyasztottuk, de önmagában is nagyon finom.

14 megjegyzés:

  1. Ezt én is kipróbálom, biztos szeretni fogjuk.

    VálaszTörlés
  2. Újabb finomság, érdekes kukoricásat nem szoktam, de most majd kukoricázunk így is...
    Nézd meg a leveleket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes ezt a variánst is kipróbálni:)
      Már válaszoltam:)

      Törlés
  3. Én sem próbáltam még ezt, de ami kukoricás az tetszik:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem az ilyen lepényeket, mi is fokhagymás tejföllel szoktuk enni. Kukoricásan ugyan még nem sütöttem, de ki fogom próbálni a receptedet, guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. Még kukoricásan nem sütöttem ilyet, de sort fogok keríteni rá, mert nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  6. Egyszerű, de nagyszerű - tehát pont nekem való! :-)))

    VálaszTörlés
  7. Bayıldım...Enfes gözüküyor.

    VálaszTörlés