.

2013. december 17., kedd

Aszalt alma és narancs


Az idén eldöntöttem, hogy a karácsonyfára általunk készített finomságok kerülnek díszként. Elsőnek almát és narancsot aszaltam nagyon egyszerűen. Egy vázába tettem dísznek néhány fenyőágat, erre aggattam az aszalványokat. A fiam egyből észrevette mikor hazajött, nagyon tetszett neki :-)

Hozzávalók: 4 piros alma, 3 narancs

Elkészítése: Az almákat megmostam, szárazra töröltem és a narancsokkal együtt vékonyra szeleteltem. A fűtőtestre sütőpapírból csíkot vágtam, erre tettem a gyümölcskarikákat és naponta 1-2-szer átforgattam. 3 nap alatt zörgősre száradtak.
Piros szalagot kötöttem rájuk, így már lehet is díszíteni a fát.

Megj: Kipróbáltam, hogy az egyik adag almakarikát citromos vízbe áztattam, majd leitattam a vizet és úgy tettem száradni. A másik rendet csak simán.
A citromos vízbe áztatott fehérebb maradt száradás után, de nem nagy a különbség. Mindenki eldöntheti, hogy melyik utat választja.

12 megjegyzés:

  1. Azt hiszem a Ti fátok lesz így a legszebb, és a legfinomabb! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon dekoratív és képzelem milyen finom illata lehet. Mindenki eldöntheti hogy a szaloncukrot vagy a díszt eszi meg előbb?:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ha teszek szaloncukrot:-) mézeskalácsot tervezek meg habkarikákat. Szaloncukor azt hiszem csak a fa alatt lesz a hangulat kedvéért.

      Törlés
  3. És miközben száradtak, biztosan nagyon jó illat is lengte be a lakást! :) Ötletes, tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kreatív vagy :) szépséges lesz a fenyőfátok :) Nekem van aszalógépem és évek óta aszalok gyümölcsöket teába, próbáld ki teához is imádni fogod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van gépem, használtam is sokat, de most hogy van fűtés megaszalódik a fűtőtesten és még kellemes illata is van:-)

      Törlés
    2. A tea pedig jó ötlet, kipróbálom:-)

      Törlés
  5. Ügyes és ötletes vagy! :) Nagyon jó illat lesz majd a szobába ahol a karácsonyfa lesz díszítve. :)

    VálaszTörlés