.

2013. december 14., szombat

Kocsonya


A múlt héten történt, hogy a híres Kaufland hétvégi reklámújságjában kínálta nagyon jó árban a friss disznófejet. Elmentem hétfő délelőtt, gondoltam bevásárolok aztán lesz kocsonya karácsonyra is. Az eladó sűrűn kérte a bocsánatot, de nem kaptak sok mindent amit a lapban reklámoztak. Ennyit a reklámról.
Annyi szerencsém csak volt, hogy ha fejet nem is, de körmöt kaptam. Mellé még vettem egy adag húst is, mert szeretem, ha van mit enni is a kocsonyában, így nem maradtam egészen hoppon.


Hozzávalók: 4 disznó köröm, 1/2 kg disznócomb, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál szemes bors, 1 és 1/2 evőkanál só, pirospaprika.

Elkészítése: A körmöket átmossuk, elhasítjuk. A húst négybe vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. Mindent egy nagyobb fazékba pakolunk és felöntjük 6-7 l vízzel. Ízesítjük sóval, borssal. Gyengén lobogtatva főzzük két és fél órát. Az eközben keletkezett  habot a tetejéről leszedjük. Ezután a körmöket kiszedjük, a nagyobb csontokat eltávolítjuk, feldaraboljuk, a húst is felszeleteljük. Tálakba osztjuk és rászűrjük a levét. Éjszaka a kamrában hűlnek, másnap lehet szeletelni. Tetejére pirospaprikát szórunk. Vöröshagymával, citrommal fogyasztjuk.

16 megjegyzés:

  1. Micsoda finomságot főztél, nagy kedvenc nálunk is! :) Így, ahogy írod, plusz hússal készítve! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük, köszi a tippet, van egy nagy adag kocsonyának való a fagyasztómban :D

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Legalább kétszer-háromszor kell egy télen főznöm:-)

      Törlés
  4. Imádom! :) Már én is fenem rá a fogam:))

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is nagy kedvenc a kocsonya, jó sok citrommal és vöröshagymával. :D Hétvégére tervezzük elkészíteni.

    VálaszTörlés