.

2014. május 7., szerda

Boci szelet ordával

 
Imádom az ordát. Alig várom, hogy kitavaszodjunk, hogy megjelenjen a piacon a helyi tejárusoknál, máris lecsapok rá. Magában is nagyszerű sok zöldséggel, vagy sósan  kikavarva friss kiflivel, de süteménybe sütve is nagyon jó.


Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál kakaópor, 2,5 dl tej, 1,5 dl olaj, 0,5 tasak sütőpor; a krémhez: 40 dkg orda, 10 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, 1 citrom lereszelt héja

Elkészítése:
       A krémhez az ordát villával összetörjük. A cukrokat a tojássárgájával kikavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat. Az ordát a kikavart tojássárgájával jól elvegyítjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és az ordakrémbe forgatjuk. 
   Előkészítjük a tészta hozzávalóit, a lisztet, a cukrot kimérjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk. Külön tálban elvegyítjük a lisztet, a kakaót, a sütőport. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A kikavart tojássárgájához adjuk a lisztet. Hozzáöntjük a tejet, majd az olajat és jól kikavarjuk. A masszába forgatjuk a tojásfehérjét is, majd a tésztát sütőpapírral bélelt 31x21 cm-es tepsibe öntjük. Az ordakrémet foltokban a tészta tetejére kanalazzuk és 25-30 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem, tavaly én is készítettem már ilyent :) A tiéd nagyon jól néz ki!

    http://legyunkeszsegesek.blogspot.com/2013/05/fahejas-ordas-boci-szelet.html

    VálaszTörlés