.

2012. július 15., vasárnap

Tárkonyos szűzérme

Csirkemellből szerettem volna elkészíteni ezt a tárkonyos husit, de pont az nem volt a közeli üzletben, így esett a választásom a szűzérmére, de nem bántam meg, ebből is nagyon finom volt. 
Kezd alakulni a fűszerkertecskénk, a tárkony már saját termés! Jó dolog kimenni és csak úgy lecsippenteni a friss fűszert :)

0,5 kg szűzpecsenye
1 fej hagyma
húsalap lé
kevés liszt
tárkony
tejföl

bors

A húst karikákra vágtam, kevés olajban mindkét oldalát elősütöttem. A hagymát apróra vágtam, olajon megfuttattam, felöntöttem a húslevessel, beleszórtam az apróra vágott tárkonyt, beletettem a húsokat is és összepároltam. Ízlés szerint fűszereztem. 1 ek lisztet tejföllel kikavartam és a kész húsra öntöttem. Pár percet rotyogtattam amíg besűrűsödött. Krumplipürével és savanyúsággal fogyasztottuk.

11 megjegyzés:

  1. Hát az biztos, hogy saját terményünknél semmi sem finomabb:) Én Kolozsváron ettem a tavaszon egy étteremben ilyesmi tárkonyos csirkemellet, nagyon izlett, ki is akartam próbálni, csak nincs friss tárkonyom. De hátha valaki ismerősnél akad, mert most itt a recept is hozzá:) Viszem is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Levesekbe is sokszor hasznaljuk. Probald meg a piacon, biztos lehet kapni ott. Jo etvagyat a recepthez! :)

      Törlés
  2. Én csirkeszárnyból készítettem ilyesmit egyszer, nagyon ízlett. Amúgy látom, nagy divatja van most a tárkonyos mártásnak, Otti is tárkonyos húst készített.::)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Divat ez a szekely csajoknal :D Erdekes, hogy Varadon nem annyira elterjedt, legalabbis en, pont ugy mint lennebb Vicuska, nem igazan ismertem, de Ottis is mint parom, gyerekkoruk ota egyutt elnek ezzel az izzel :)

      Törlés
  3. Jó dolog, bizony! Pár éve ismerkedtem meg a tárkonnyal, azóta jóban vagyunk :)

    VálaszTörlés
  4. Tárkonyos... Imádom!! :P Jó kis recept. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem a tárkonyos leveseket, így biztosan ez is ízlene. Irigyellek a saját fűszerkertért, jó lehet "csippentgetni" belőle, ami éppen kell! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is csak most egy éve alakulgat. Jó érzés, hogy a saját termésed:)

      Törlés