Igazából egy kavart tészta. Amerikából indult el, az ottani édes fahéjas csiga leegyszerűsített változata.
Heti menük blogján találkoztam a sütivel, Ő meg Dinától hozta. Az erős fahéjas íz az almával kombinálva rögtön nyerő volt számomra. A fotókon meg látszott, hogy mennyire puha a tésztája. Nem tudtam kihagyni, másnap el is készítettem.
Annyit változtattam a recepten, hogy a cukor mennyiséget pontosan a felére csökkentettem. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.
A tésztájához:
3 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1 és 1/2 bögre tej
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
1 csom. sütőpor
1 csom. vaníliás cukor
A fahéjas krémhez:
1 5 dkg puha vaj
1/2 bögre barna cukor
2 ek liszt
1 ek fahéj
2 alma
Mázhoz:
1/2 bögre porcukor
1 csom. vaníliás cukor
3-4 ek tej
A tésztához a száraz anyagokat összekavartam. A tojásokat kikavartam a tejjel és a lisztes anyaghoz kavartam. Végül az olvasztott vajat is hozzákevertem.
Kivajazott, lisztezett nagyobb magas falu tepsibe töltöttem.
A krémhez a hozzávalókat habosra kikavartam, majd kanállal a tészta tetejére adagoltam.
Villával összehúzogattam, márványosítottam.
Az almákat megpucoltam, felszeleteltem, a sütibe szurkáltam.
170 fokon 35 percet sütöttem.
Amíg sült kikavartam a máz hozzávalóit, majd a forró süti tetejére kentem. Innen már csak vártam, hogy picit hűljön, hogy tudjam megkóstolni:-)
De jó, hogy eszembe jutatattad, már én is kinéztem, csak elfelejtettem. Mai süti ugyan már sül a sütőben, de hát hosszú még a hétvége...:)
VálaszTörlésEzt meg kell kóstolni, nagyon finom, puha, fahéjas süti:-)
TörlésNagyon guszta igen finom lehet! Annyi de annyi receptet mentettem már le és olyan szívesen elkészíteném ezt is, na majd egyszer sorrakerül biztos!
VálaszTörlésÉn is így vagyok a receptekkel:-) sorra kerülnek lassan.
TörlésTerjed máár, a csigabiga láz! :D Ugye, hogy mennyire? Ma is sütöttem, farsangra vitte volna nagyobbik, de végül nem vitte be, mert elég fura kitételekhez kötötték, így viszont van nasi! (Nem mintha nem dupla adaggal indítottam volna, de hát ez van.) :)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom Dina, köszönjük a receptet! Ebből lesz csigabiga láz az biztos:-)
TörlésBiztos nagyon finom :)
VálaszTörlésTényleg az:-)
TörlésNem csak a képek, de az íze is kiabál, hogy nagyon finom vagyok!!:))
VálaszTörlésOlyan megkóstolós:-)
TörlésHűha, nálad is igen csábítóan néz ki!!! Ugye milyen abbahagyhatatlanul finom? Nálunk már háromszor készült azóta, hogy kiposztoltam:)
VálaszTörlésAz igen! Nem is csodálkozom, mert nemlehetabbahagyni süti:-) az alma isteni benne, jó volt az ötleted
TörlésKöszi :-)
Lehet, hogy ez a süti is végigvonul a blogokon? :) Nagyon-nagyon jól néz ki nálad is, látszik rajta, hogy mennyire könnyed és finom! :)
VálaszTörlésÚgy néz ki végigvonul:-) mi szempillantás alatt eltüntettük:-)
Törlés