.

2013. február 22., péntek

Fahéjas "csiga"

Igazából egy kavart tészta. Amerikából indult el, az ottani édes fahéjas csiga leegyszerűsített változata.
Heti menük blogján találkoztam a sütivel, Ő meg Dinától hozta. Az erős fahéjas íz az almával kombinálva rögtön nyerő volt számomra. A fotókon meg látszott, hogy mennyire puha a tésztája. Nem tudtam kihagyni, másnap el is készítettem.
Annyit változtattam a recepten, hogy a cukor mennyiséget pontosan a felére csökkentettem. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.


A tésztájához:
3 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1 és 1/2 bögre tej
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
1 csom. sütőpor
1 csom. vaníliás cukor

A fahéjas krémhez:
1 5 dkg puha vaj
1/2 bögre barna cukor
2 ek liszt
1 ek fahéj

2 alma

Mázhoz:
1/2 bögre porcukor
1 csom. vaníliás cukor
3-4 ek tej

A tésztához a száraz anyagokat összekavartam. A tojásokat kikavartam a tejjel és a lisztes anyaghoz kavartam. Végül az olvasztott vajat is hozzákevertem.
Kivajazott, lisztezett nagyobb magas falu tepsibe töltöttem.

A krémhez a hozzávalókat habosra kikavartam, majd kanállal a tészta tetejére adagoltam.

Villával összehúzogattam, márványosítottam.

Az almákat megpucoltam, felszeleteltem, a sütibe szurkáltam.

170 fokon 35 percet sütöttem.
Amíg sült kikavartam a máz hozzávalóit, majd a forró süti tetejére kentem. Innen már csak vártam, hogy picit hűljön, hogy tudjam megkóstolni:-)


14 megjegyzés:

  1. De jó, hogy eszembe jutatattad, már én is kinéztem, csak elfelejtettem. Mai süti ugyan már sül a sütőben, de hát hosszú még a hétvége...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt meg kell kóstolni, nagyon finom, puha, fahéjas süti:-)

      Törlés
  2. Nagyon guszta igen finom lehet! Annyi de annyi receptet mentettem már le és olyan szívesen elkészíteném ezt is, na majd egyszer sorrakerül biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok a receptekkel:-) sorra kerülnek lassan.

      Törlés
  3. Terjed máár, a csigabiga láz! :D Ugye, hogy mennyire? Ma is sütöttem, farsangra vitte volna nagyobbik, de végül nem vitte be, mert elég fura kitételekhez kötötték, így viszont van nasi! (Nem mintha nem dupla adaggal indítottam volna, de hát ez van.) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon finom Dina, köszönjük a receptet! Ebből lesz csigabiga láz az biztos:-)

      Törlés
  4. Nem csak a képek, de az íze is kiabál, hogy nagyon finom vagyok!!:))

    VálaszTörlés
  5. Hűha, nálad is igen csábítóan néz ki!!! Ugye milyen abbahagyhatatlanul finom? Nálunk már háromszor készült azóta, hogy kiposztoltam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igen! Nem is csodálkozom, mert nemlehetabbahagyni süti:-) az alma isteni benne, jó volt az ötleted
      Köszi :-)

      Törlés
  6. Lehet, hogy ez a süti is végigvonul a blogokon? :) Nagyon-nagyon jól néz ki nálad is, látszik rajta, hogy mennyire könnyed és finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy néz ki végigvonul:-) mi szempillantás alatt eltüntettük:-)

      Törlés