Anyu, mikor sütsz palacsintát?-kérdezte a lányom vasárnap reggel. Sokat nem gondolkodtam, kavartam is a tésztát.
Eddig soha nem mértem az adagokat, mindig szemre, érzésből készítettem.
Egy receptem volt elmentve Mónikától, gondoltam most kipróbálom. Az biztos, hogy ezentúl kimérem az adagokat. Ilyen puha palacsintát még nem sütöttem és ami a lényeg, hogy nem kellett egész sütés alatt utánaolajozni a palacsintasütőt, mivel a tésztában bőven van olaj.
Ebből az adagból 25 darab szép vékony palacsintám lett.
20 dkg liszt
3 dl tej
2 tojás
egy csipet só
2 dl olaj
szénsavas ásványvíz
A lisztet a sóval, tojással, tejjel elkavartam és lassanként öntöttem hozzá a vizet. Csomómentesre kavartam, majd annyira hígítottam, míg sűrűbb tejszínsűrűségű tésztát kaptam. Hozzákavartam az olajat is.
A sütőbe egy nagyon kevéske olajat töltöttem, de csak az első palacsintához, a többihez nem kellett!
Mónika 2 dl vizet írt, de nekem nem volt elég. Függ a liszttől is, a tojás méretétől is, ezért nem írtam a vízhez pontos adagot.
Egy kevés ganache krém volt megmaradva a tortától, ehhez töltöttem egy dl tejszínt, habbá vertem és ezzel töltöttem meg a palacsinták egy részét.
A gyerekek lekvárral, csokikrémmel ették :-)
A tökéletes vasárnapi kísértés....én is kérek!!! :-)
VálaszTörlésSzívesen adom:-)
TörlésNu refuz doua bucati !
VálaszTörlésTi-as da si trei mandala!
TörlésÓ de fini lehet! Én csokikrémmel kérnék ha lehet?:-)
VálaszTörlésLehet csokikrémmel is, hogyne, csak tessék, tessék! :-)
TörlésNálunk is nagy palacsintások a gyerekek :) én is szeretem mert pillanat alatt el lehet készíteni :) nekem a házi baracklekváros a kedvencem a gyerekeknek meg a nutellás :)
VálaszTörlésPontosan, nálunk is a baracklekvár a menőbb, aztán az eper. A kicsi mindent csokival enne:-)
TörlésNagyon guszták, a lányom értékelné, mert palacsinta függő.
VálaszTörlésÖrülök hogy elkészítettet és hogy jók a tapasztalataid!
Köszönöm a receptet, nagyon jó, finom!
TörlésNagyon guszták,most bekapnék 1-2 -őt :)
VálaszTörlésBárcsak nekem is így teljesülne minden óhajom! :) Szemre szokott nálunk is készülni, de lehet, hogy legközelebb kipróbálom ezzel a recepttel! :)
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom. A tésztája nagyon jó és az adag is elég volt bőven ötünknek, még estére is maradt meg néhány:-)
Törlés