Laktató, tartalmas leves, mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók (4személyre): 40 dkg savanyú káposzta, 30
dkg sertéscomb, 1 hagyma, 4 evőkanál rizs, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál
paprikakrém, 2 dl tejföl, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény,
olaj, só.
Elkészítése: A finomra vágott hagymát olajon
üvegesre sütjük. Rátesszük a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet, megszórjuk a pirospaprikával,
a köménnyel. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát, felöntjük vízzel,
félpuhára főzzük, sóval ízesítjük. Beletesszük a rizst, készre főzzük, majd a tejfölt
kevés levessel simára kavarva, az ételbe öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése