.

2017. január 9., hétfő

Csángó gulyás


 Laktató, tartalmas leves, mi nagyon szeretjük.

 Hozzávalók (4személyre): 40 dkg savanyú káposzta, 30 dkg sertéscomb, 1 hagyma, 4 evőkanál rizs, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál paprikakrém, 2 dl tejföl, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény, olaj, só.


 Elkészítése: A finomra vágott hagymát olajon üvegesre sütjük. Rátesszük a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet, megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát, felöntjük vízzel, félpuhára főzzük, sóval ízesítjük. Beletesszük a rizst, készre főzzük, majd a tejfölt kevés levessel simára kavarva, az ételbe  öntjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése