.

2017. január 24., kedd

Savanyú káposztás, krumplis pogácsa


 Hozzávalók: 55 dkg liszt, 20 dkg savanyú káposzta, 10 dkg főtt krumpli, 5 dkg zsír, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt kömény, kevés olaj; a tetejére: 1 tojás, só.

 Elkészítése: A káposztát vékonyra metéljük, olajon 10 percet kavargatva sütjük és hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet kimérjük, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, rátöltjük a langyos tejet és hagyjuk felfutni. Hozzáadjuk az áttört krumplit, a savanyú káposztát, a zsírt, a tojást, a tejfölt, a sót, a borsot, a köményt.  Lágy tésztát gyúrunk, melyet letakarva egy órát kelesztünk. Lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastag lappá nyújtjuk, kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket lekenjük felvert tojással, megsózzuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.


 Megjegyzés: Maradék krumplipürét is használhatunk a pogácsához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése