Hozzávalók: 55 dkg liszt, 20 dkg savanyú káposzta,
10 dkg főtt krumpli, 5 dkg zsír, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 2
dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1
mokkáskanál őrölt kömény, kevés olaj; a tetejére: 1 tojás, só.
Elkészítése: A káposztát vékonyra metéljük, olajon
10 percet kavargatva sütjük és hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet kimérjük,
közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, rátöltjük
a langyos tejet és hagyjuk felfutni. Hozzáadjuk az áttört krumplit, a savanyú
káposztát, a zsírt, a tojást, a tejfölt, a sót, a borsot, a köményt. Lágy tésztát gyúrunk, melyet letakarva egy
órát kelesztünk. Lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastag lappá nyújtjuk,
kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket
lekenjük felvert tojással, megsózzuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés: Maradék krumplipürét is használhatunk a
pogácsához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése