Hozzávalók (4személyre): 4 szelet sertéskaraj, 1 kg
savanyú káposzta, 8 dkg szalonna, 1 hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg
száraz sajt, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: A szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük.
A pörcöt kiszedjük, a zsíron a sertésszeletek mindkét oldalát hirtelen
megsütjük. Ezután sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük. A visszamaradt
zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre dinszteljük, megszórjuk
pirospaprikával, és hozzáadjuk a vágott savanyú káposztát. Kevés vizet töltve
alá födő alatt megpároljuk, majd tűzálló tálba simítjuk. A sajtot lereszeljük. A tejfölt elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a sajtot, kevés sóval ízesítjük, a káposztára öntjük. A káposzta közé helyezzük a sült hússzeleteket is, és
előmelegítet sütőben összesütjük. Krumplipürét kínálhatunk mellé.
Megjegyzés: A hús ízesebb, porhanyósabb lesz, ha
elkészítés előtt egy nappal fokhagymás tejbe áztatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése