Hozzávalók (4személyre): 40 dkg pleurotus gomba, 2
sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 szelet zeller, 2 dl tejföl, 1 dl
joghurt, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál liszt, olaj, só, bors.
Elkészítése: A gombát megmossuk, csíkokra szeleteljük.
A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük. Olajon a zöldségeket megfuttatjuk,
rátörjük a fokhagymát, néhány perc alatt összesütjük. Megszórjuk a liszttel,
rátesszük a gombát, felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és főzzük, amíg
a zöldségek megpuhulnak. A tejfölhöz merünk a forró levesből, elkavarjuk, majd
a levesbe öntjük. Tálaláskor joghurttal savanyítjuk, de kínálhatunk mellé
ecetet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése