Annyira jól sikerült ez a lencseburger, hogy a fiam észre sem vette, hogy nem húst eszik. Ajánlatos annyit készíteni, amit frissen el is fogyasztunk, mert a lencselepény másnapra szárazabb lesz.
Hozzávalók (4 burgerhez): 10 dkg zöld lencse, 1 hagyma, 1 tojás, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zabpehely, pirospaprika, petrezselyemzöld, olaj, zsemlemorzsa, só, bors;
továbbá: 4 zsemle, 4 szelet sajt, savanyú uborka, lilahagyma, mustár, ketchup.
Elkészítése: A lencsét este beáztatjuk, másnap sós
vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Hozzáadjuk a lereszelt
hagymát és fokhagymát, a tojást meg a petrezselyemzöldet és botmixerrel krémesítjük.
Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, belekavarjuk a zabpelyhet és 15 percig pihenni hagyjuk. A masszából 4 kerek lepényt készítünk, megforgatjuk zsemlemorzsában, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal megspricceljük és 200 fokos
sütőben mindkét oldalán pirosra sütjük. A zsemlékbe teszünk egy-egy szelet sajtot,
rá a lencselepényeket, majd karikára vágott hagymát, savanyú uborkát, végül pedig tetszés szerint
ketchuppal, mustárral fogyasztjuk.
Megjegyzés: Gyorsabban elkészülünk, ha
lencsekonzervet használunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése