.

2017. január 14., szombat

Sütőben sült csokis fánk


 Farsangig még hozok néhány fánkot. A fiamnak a csokoládés a kedvenc, utána az almás, nekem pedig jöhet bármelyik :)

 Hozzávalók (14 darabhoz): 40 dkg liszt, 5 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg friss élesztő, 1,8 dl langyos tej, 1 tojás, 1 tojássárgája, csipet só; 1 tábla csokoládé, 1 tojásfehérje, porcukor.

 Elkészítése: Az átszitált lisztet a cukorral elvegyítjük, közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a sót, a langyosra hűlt vajat és puha tésztát gyúrunk. Letakarva 40 percet kelesztjük. Finoman átgyúrjuk, 0,5 cm-es lappá nyújtjuk és 9 cm-es formával köröket vágunk belőle. Mindenik közepére egy kocka csokoládét teszünk, majd a széleket összecsípjük. Sütőpapíros tepsire helyezzük, letakarva még 30 percet pihentetjük. Tetejüket tojásfehérjével lekenjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük. Amikor langyosra hűltek, megszórjuk porcukorral.


Megjegyzés: Csokoládékockák helyett dobozos vagy főzött csokoládékrémet is használhatunk.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése