.

2017. január 27., péntek

Pástétomos-tojásos párnák


 Reggelire, vacsorára , pakolni,  nagyon szeretjük az ilyen ételeket. Töltelékét igény szerint szoktam alakítani.


 Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 1 tojássárgája, 1 teáskanál só, 1; mokkáskanál cukor; a tölteléknek: 10 dkg füstölt májas, 2 tojás, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál vaj, só, bors: a tetejére: 1 tojás.

 Elkészítése: A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a májast, a mustárt, kikavarjuk és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A langyos tejben a cukrot elkeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztős tejet, a vajat és összegyúrjuk. Letakarva egy órát kelesztjük. 3mm vastag lappá nyújtjuk, kerek formával kivágjuk. A tészta közepébe májkrémet teszünk, majd kettéhajtjuk. A széleit villával lenyomkodjuk, lekenjük felvert tojással és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Citromos teával finom vacsora.


 Megjegyzés: A töltelékbe vegyíthetünk apró kockára vágott házikolbászt, sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése