Gyors, laktató étel. Böjt időben hús nélkül is nagyon finom egy tálka vágott savanyúkáposzta kíséretében.
Hozzávalók (4személyre): 40 dkg tollhegytészta, 1
konzerv bab (25 dkg), 20 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 4 dl
paradicsomlé, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém, olaj, só, bors, őrölt
csili, bazsalikom, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Olajon az apróra vágott hagymát
megfuttatjuk, belereszeljük a megtisztított sárgarépát és összepároljuk. Hozzáadjuk
a kockára vágott húst, együtt sütjük, amíg a hús kifehéredik. Hozzáadjuk a
zúzott fokhagymát, a paprikakrémet és a paradicsomlevet, bazsalikommal, sóval,
borssal fűszerezzük, és összefőzzük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, majd csilivel,
apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A tésztát sós vízben kifőzzük,
leszűrjük, a paradicsomos babbal összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. Tetejére
petrezselyemzöldet, sajtot szórhatunk.
Megjegyzés: Készíthetjük szárazbabból is, ebben az
esetben este beáztatjuk, reggel megfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése