.

2017. január 12., csütörtök

Húsos-tésztás bab


 Gyors, laktató étel. Böjt időben hús nélkül is nagyon finom egy tálka vágott savanyúkáposzta kíséretében.

 Hozzávalók (4személyre): 40 dkg tollhegytészta, 1 konzerv bab (25 dkg), 20 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 4 dl paradicsomlé, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém, olaj, só, bors, őrölt csili, bazsalikom, petrezselyemzöld.

 Elkészítése: Olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, belereszeljük a megtisztított sárgarépát és összepároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, együtt sütjük, amíg a hús kifehéredik. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet és a paradicsomlevet, bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük, és összefőzzük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, majd csilivel, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a paradicsomos babbal összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. Tetejére petrezselyemzöldet, sajtot szórhatunk.


 Megjegyzés: Készíthetjük szárazbabból is, ebben az esetben este beáztatjuk, reggel megfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése