Nálam a gyorsan elkészülő, laktató ételek mindig előnyben vannak. Ráérősebb napokon jöhetnek a munkásabbak.
Hozzávalók (4személyre): 40 dkg spagetti, 40 dkg
csirkemell, 15 dkg parmezán, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 cikk fokhagyma, 1
evőkanál vaj, olívaolaj, só, fehérbors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágjuk, a
sajtot lereszeljük. A spagettit sós vízben félkészre főzzük. A vajat
megolvasztjuk, kevés olívaolajat adunk hozzá. Rátesszük a húst, fehéredésig
sütjük, majd rátörjük a fokhagymát. Felöntjük a tejjel, a tejszínnel, sóval,
borssal ízesítjük. Beleszórunk egy jó marék parmezánt, összekavarjuk és rátesszük
a félig megfőtt tésztát. Hozzáadunk néhány evőkanállal a tészta főzővizéből,
majd alacsony tűzön készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel és
a maradék sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése