.

2017. január 28., szombat

Céklás-fokhagymás tészta


 A lányom receptje szerint készítettem ezt a nagyon egyszerű és finom ételt. Ő Olaszországban tevékenykedik egy évet, így sok, számunkra ismeretlen étellel találkozik. Mivel húst nem eszik, így csakis az jöhet számításba nála, ami nem tartalmaz semmiféle húsfélét.


 Hozzávalók (4személyre): 40 dkg száraztészta, 40 dkg cékla, 20 dkg feta sajt, 1 vöröshagyma, 5 cikk fokhagyma, 3-4 teáskanál ecet, olívaolaj, chili, só, bors.

 Elkészítése: A céklát megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk és kockára vágjuk. A száraztésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, rátörjük a fokhagymát, összesütjük. Hozzáadjuk a céklát, sóval, borssal, chilivel ízesítjük, majd annyi ecetet adunk hozzá, hogy kellemesen savanykás legyen. A kifőtt tésztát leszűrjük, a céklával összevegyítjük. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, a tésztát megszórjuk vele és kínáljuk.

 Megjegyzés: Feta sajt helyett telemeát, sós sajtot használhatunk.
                                                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése