.

2012. június 12., kedd

Fokhagymás, szaftos csirke


Ez a recept a párom specialitása. Mindig Ő készíti. A lényege, hogy miután kihűlt, a serpenyő alján vastag kocsonya marad, ami finom fokhagymás és a tetején ott a zsír. Nem egy fogyókúrás kaja, az biztos. Sosem tudom megállni, hogy bele ne tunkoljak egy darab kenyeret:). Lehet egész csirkéből is készíteni, mi inkább combból szoktuk.

1 kg csirkecomb
3 ek zsír
5 gerezd pucolt fokhagyma
só, bors
1 csésze víz

A zsírt egy magasabb falú serpenyőben megforrósítja, belerakosgatja a húsokat és mindkét oldalukat picit megsüti. Hozzáadja a fokhagymát, ezt is kissé megfuttatja, majd felönti vízzel és sóval, borssal ízesíti. Lefödve kislángon 20 percig párolja, majd megforgatja a combokat és még 20 percet ad nekik.
Krumplipürével vagy rizskörettel szoktuk fogyasztani. Miután a hús kifogyott, a szószt leszűröm és kenceként végzi.


12 megjegyzés:

  1. Hjaaaaaaaj, összefutott a nyál a számban. Ez nálunk is akkora kedvenc, hogy akár a karácsonyi asztalra is tálalhatnám. A férjem él-hal a kocsonyás fokhagymás szaftért. Lehet, hogy küldök egy szelet kenyeret. Kenjetek már rá egy kis szaftot :) Imádjuk

    VálaszTörlés
  2. Nem kell küldjél kenyeret, van az itt is:) ugorj át:)

    VálaszTörlés
  3. Hajni drága, Te megengedheted magadnak azt a tunkolást:-)

    VálaszTörlés
  4. Én light-osan csak a husiból kérnék, pedig biztosan nagyon finom a szaftja is! Puha fehér kenyérrel, paradicsommal, paprikával, uborkával, ugye?! :D

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen nagyszerű! Ezek a pasik nem bonyolítják túl a dolgokat és mégis milyen tuti kis kajákat tudnak készíteni! Hiszen kevés alapanyagból megvan a főétel, aztán a visszamaradt szaftból a másnapi reggeli vagy tízórai vagy vacsora...Remek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg pikk-pakk és oda van téve. A szaftja pedig úgy is fogyott el:) reggeli, vacsi zöldséggel, teával.

      Törlés
  6. A fokhagymát mindenképpen nagyon szeretem, a csirkehús tökéletes kiegészítője, ez egy remek specialitása Zolinak!!!

    VálaszTörlés
  7. Fokhagymarajongó vagyok (ja, az egész családom!), úgyhogy nálunk ez az étel tuti lenne. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha még a kocsonyát is szeretitek, akkor próbáld ki egyszer. Nagyon finom:)

      Törlés