.

2012. június 25., hétfő

Fűszeres, olajos hal

A rokonlátogatás horgaszással párosult, a zsákmányból a következő finom vacsora készült.

1 kg hal
4 cikk fokhagyma
3 babérlevél
1 kk szemes bors

olaj

A megtisztított halakat bevagdossuk, besózzuk. A kuktába olajat teszünk, kb. 1.5 dl, belefektetjük a halakat, megszórjuk a szemes borssal, az apróra vágott fokhagymával és a babérlevelekkel. Felöntjük 2 dl vízzel és kb. 30 percig főzzük, majd fedő nélkül még jó 15 percig, amíg a víz elpárolog róla. Leszűrjük, hűtőbe tesszük amíg az olajos réteg megkocsonyásodik. Citromkarikákkal tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! :) Nem vagyok nagy halrajongó - kivétel a harcsafilé -, ezt viszont szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sógórnőm sem nagy halrajongó, de ez nagyon bejött neki:) Még van egy kevéske, szívesen látlak!

      Törlés
  2. Én nem kóstolnám meg, mert sosem szerettem DE elkészíteni sem tudnám, igazából nem tudom mit kezdtem volna vele. Ez viszont annyira gusztusos, olyan ügyes vagy!!!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én itt csak segédszakács voltam, Zoltán volt az alkotó:) Finomra készítette. Őt illeti a dícséret:)
      Persze a receptet is a drágám tette fel, én csak kontráztam, hogy írja oda, hogy férfimunka:), de neeem.

      Törlés
    2. Akkor most tovább kürtölöm...
      Mindketten nagyszerűek vagytok!

      Törlés