.

2012. június 2., szombat

Pudingos gyümölcsrizs

Gyereknapra készült finomság, az elkövetkező forró nyári napokra is ajánlott. Jól behűtve fogyasztandó.

1 puncsízű pudingpor (főzős)
1 liter tej
20 dkg rizs
10 dkg cukor a rizshez
4 ek cukor a pudinghoz
1 csomag vanília cukor
10 dkg eper
20 dkg cseresznye
kevés citromhéj


A pudingot a zacskón lévő utasítás szerint, a fél liter tejben a 4 ek cukorral megfőztem. Kalácssütő formába fóliát tettem, a megfőtt pudingot beletöltöttem. Amíg a cseresznyét kimagoztam a puding a formában hűlt. A felszeletelt epret a tetejére terítettem és megszórtam a cseresznyével.
 A rizset átmostam, annyi vizet töltöttem rá, amennyi éppen ellepte. Lefödve, lassú tűzön addig pároltam, amíg a rizs megdagadt. Ezután rátöltöttem a fél liter tejet, hozzáadtam a cukrokat és a citromhéjat. Sűrű tejberizset főztem belőle. A forró rizset rátöltöttem a gyümölcsökre. Keveset hagytam hűlni, majd befóliáztam a tetejét is, hogy ne száradjon ki a rizs. Hűtőbe téve teljesen kihűlt, és szeleteltem.

6 megjegyzés:

  1. Isteni ! Kár, hogy nincs itthon pudingom, hozzá is fognék, hogy holnap ebédre ki is hüljön :) (de nálunk mult héten volt gyerek nap, akkor meg fagyiztunk ezerrel) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy készítettem este össze és másnap szeleteltük. Megyek és megnézem a fagyidat:)

      Törlés
  2. Nagyon guszta. Biztos szerették a gyerekek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Alíz! Szerették , még a nagy gyerekek is:) hamar eltűnt:)

      Törlés