.

2012. június 10., vasárnap

Sajtos kifli

Mostanában sok blogon szebbnél szebb kiflik kacsingatnak. Kísértik az embert. A mági sajtosa magával ragadott, repített a konyhába és szállt az illat hamarosan. Első alkalommal az eredeti recept szerint sütöttem, az úgy a jó, ahogy le van írva. Másnap dupla adagot sütöttem és csak annyit változtattam, hogy a kiflik közepébe is reszeltem sajtot. Isteni lett! Foszlós, puha még másnaposan is.

60 dkg kenyérliszt
40 dkg grahamliszt
3 dl langyos víz
3 dl házi tejföl
1 dl olivaolaj

2 tojássárga
6 dkg friss élesztő
1 kk cukor
2 csapott ek só
20 dkg sajt

A liszteket összeöntöttem, közepébe mélyedést csináltam. Beleöntöttem a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt. Picit megkavargattam egy kevés liszttel. Miután felfutott, a többi hozzávalókat is társítottam és puha tésztává dagasztottam. Letakarva pihent picivel több, mint 1 órát, ezalatt majdnem kilépett a tálból. A tésztát 4 részre osztottam, egyenként kerek lapokat nyújtottam, majd mindeniket 8 háromszögre vágtam. Sajtot reszeltem rájuk és kiflivé formáztam. Máginál szép fázisfotók láthatóak.
Sütőpapírral kibélélt tepsibe raktam a kifliket és még 20 percet pihentettem. Tetejüket kevés tejjel elkevert olajjal kentem le és újra sajt került rá. Forró sütőben közepes fokon 20 perc alatt megsütöttem.


10 megjegyzés:

  1. A Fiam pont ezt kérte, hogy tegyek legközelebb sajtot belülre is...
    Neked is mondta? :-)
    Csodásak lettek.

    VálaszTörlés
  2. Mi egyhúron pendülünk:) Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Imádom a kifliket, de tulajdonképpen minden kelt tésztát. Rengeteg töltelékvariációval kipróbáltam és sütöm most is, mert megunhatatlanok!! :)) Gyönyörű kiflik lettek, sóvárgok utánuk! :)

    VálaszTörlés
  4. Hú, de jó sajtosak, most nagyon megenném...!! :P

    VálaszTörlés
  5. Nagyon fincsi lehet, graham liszttel még soha nem sütöttem, meg kellene próbálni! Nagyon jó ötlet a sajt a közepébe! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki hankka, mert finom! Következőben bővebben teszek sajtot a közepébe. Szerintem egy kis sajtrúd sem rontja el. Na ne fokozzam:)

      Törlés