.

2013. február 21., csütörtök

Füstölt sajtos csiga bazsalikommal, oregánóval

A lányom kérésére készültek a csigák. Szerinte fordított arányban kellene süssek. Több sósat, kevesebb édeset :-) no de azért az édes sütikre is vevő :-).


50 dkg liszt
10 dkg puha vaj
2 dl langyos víz
1 csapott kk cukor
2,5 dkg élesztő
1 kk só
1 tojás
szárított bazsalikom és oregánó
10 dkg füstölt sajt lereszelve

A vízbe kavartam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. A lisztet gyúródeszkára szitáltam, közepébe mélyedést készítettem. Beleöntöttem az élesztős vizet és hagytam felfutni.
A liszthez szórtam körbe a sót, a fűszereket, kissé összeforgattam, majd hozzáadtam a tojást, a vajat. Puha tésztát gyúrtam. Letakarva hagytam kelni másfél órát.
Lisztezett deszkán kinyújtottam, megszórtam a reszelt sajttal, egy kissé  belenyomkodtam, hogy ne potyogjon ki, majd egy rúddá csavartam. 4 centis szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam felállítva.
Hagytam pihenni még 15 percet, majd tojással jól lekentem és mehetett a meleg sütőbe. 180 fokon 20 percet sütöttem.





22 megjegyzés:

  1. Erre én is nagyon vevő lennék:) Pillants be hozzám, van egy meglepim:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt most mindet befalnám:))Nagyon guszta! És osztom a lánykád véleményét,én is inkább a sós felé hajlom,de az édeset sem vetem meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom, puha a tésztája. Örült neki:-)
      Jó a sós, sőt! Csak az a helyzet, hogy sokkal több lehetőség van édeseket gyártani:-)

      Törlés
  3. Most nekem is jöhetne egy darabka! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 10 darab lett ebből az adagból. Ha sietsz Éva, még jut belőle:-)

      Törlés
  4. Otletes :) nalunk is sokkal jobban fogy a sos, mint az edes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem jobban meg kell forgatnom a receptes füzeteimet, hogy több sós szülessen:-)

      Törlés
  5. Si dulce si sarat vreau !!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  6. Én is szívesebben rágcsálok sósat. De azért az édeset sem vetem meg:-) Helyes kis csigák, olyan ennivalóak!

    VálaszTörlés
  7. Kiscsaládom a pillanat törtrésze alatt tünteti el az édeset és a finom sósat egyaránt. Ha tartanának olimpiát a finomságok minél rövidebb idő alatt történő eltüntetéséből, lenne esélyünk az aranyéremre:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is eltűnik minden egykettőre, csak hát vannak igények néha:-) Te is tudod gondolom:-)

      Törlés
  8. Még mindig nagyon tetszenek ezek a csigák...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Csilla. Az a jó benne, hogy variálható:-)

      Törlés
  9. A lánykádnak van ízlése :) nagyon jó hogy ilyen ügyi anyukája van aki mindent megsüt neki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlése az van:-) és ne ki beszél az ügyi anyukáról:-)

      Törlés
  10. Lányodnak adna igazat a fiam is, ő is jobban szereti a sósat mint az édeset!:))Nagyon gusztán néz ki a csiga!:))

    VálaszTörlés
  11. Valahogy a sós sütik nálunk is jobban fogynak, persze az édes is hamar gazdára talál! :) Nagyon tetszenek a csigák, különlegessé teszi a füstölt sajt és a fűszerezés! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ízesebb bele a füstölt vagy a parmezán. Finom illata is van:-)

      Törlés