.

2013. február 19., kedd

Nimródtáskák (kirándulásra, vadászatra)

Nálam inkább rudak lettek. Így csomagolva biztos voltam, hogy benne marad a töltelék.
Nem mentem vadászni, sem kirándulni, de ilyet eddig nem ettünk, ki kellett próbálni.
A Mónika Váncza receptjeiből készítettem. Mivel eddig csak édes dolgokat próbáltam ki Tőle, most sósat kerestem.  Nekem eddig minden Váncza-recept jól sikerült és finomak is voltak. Ebben sem csalódtam. A tésztája könnyen összeállt, jól nyújtható lett. A töltelékben a füstölt szalonna egy kissé furcsa volt, de amikor megsült és megkóstoltam, négy rúd után le kellett állítanom magam :-).


40 dkg liszt
1 csom. sütőpor
1/2 kk só
1 tojás
15 dkg zsír
tejföl, amennyit a tészta felvesz

10 dkg füstölt szalonna
15 dkg sonka apróra vágva

 A lisztet a sütőporral, sóval elvegyítettem, közepébe mélyedést csináltam. A tojást felvertem, egy keveset belőle félretettem, ezzel kentem le a rudak tetejét.
A liszthez adtam a tojás nagy részét, a zsírt és kanalanként a tejfölt. Közepesen lágy 
tésztát kaptam.

 Kinyújtottam, kockákra vágtam, közepükbe halmoztam a tölteléket.

Így csavartam fel:

Katonás rendben sorakoztak a tepsiben:

Miután a tetejüket lekentem, közepesen meleg sütőben 25 perc alatt megsütöttem.

"Hidegen szolgáljuk fel vadászebéden, kiránduláson, vagy bor mellé"

27 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta. Jo otlet csomagolni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó a tésztája, lehet egyébbel is tölteni. Kirándulásokra, vagy akár uzsonnára finom fogás:-)

      Törlés
  2. wow, jól néznek ki nagyon! :)

    VálaszTörlés
  3. Brutál jól néznek ki!!! Vadászatra nem járok, de vendégváró falatkáknak nagyon el tudom képzelni. Nálam kipróbálásra vár.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Nea! Érdemes kipróbálni:-)

      Törlés
  4. Azta...de guszták! Először azt hittem, leveles tésztából vannak. Nagyon tetszik! A gyerkőcök holnapi tízóraija kipipálva:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zsírtól omlós a tésztája. Tízóraira is zseniális:-)

      Törlés
  5. Szuper! Nekem is sikerült eddig minden Váncza-recept, ezt is beütemezem! :)

    VálaszTörlés
  6. Milyen kis cukik. :)
    Én is kinéztem már magamnak, hamarosan elkészítem.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta sósat még én sem választottam pedig ez is nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kevés a sós sütemény a Vánczában az édesekkel szemben. Finom Éva, kóstoljátok meg!:-)

      Törlés
  8. Fázisfotókkal,máris készithetjük:Ö Istenien hangzik:)

    VálaszTörlés
  9. Azt hiszem, így estefelé egy pohárka jóféle vörösbor mellé nagyon el tudnám fogadni, szuper guszták lettek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy jól menne mellé egy pohárka bor:-)
      Köszi Hankka! :-)

      Törlés
  10. Nagyon tetszik:) Mondjuk nálam a szalonna nem játszik,de egy fincsi sajtos töltelékkel nagyon el tudom képzelni:)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon mutatósak és nagyon finomak lehetnek. Sajnos ezt is fel kell írnom a listámra! Na azért nem bánom annyira :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is hosszú a listám, de az a jó :-)
      Köszönöm:-)

      Törlés
  12. Sziasztok!
    Probálta valaki gluténmentes liszttel?

    VálaszTörlés