.

2015. május 21., csütörtök

Virsli tehéntúrós tésztában


  Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 25 dkg tehéntúró, 1 teáskanál só; tölteléknek: 9 db virsli; a tetejére: 1 tojás, vegyes magkeverék.

  Elkészítése:  Előkészítjük a tészta hozzávalóit, a lisztet kimérjük. A lisztet elkavarjuk a sóval, hozzáadjuk a vajat, a tehéntúrót. Sima tésztává dolgozzuk, fóliába csavarva egy órát hűtőbe tesszük. Fél centi vastag lappá nyújtjuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk.  A virsliket kettévágjuk, a tésztacsíkokba belecsavarjuk.  Sütőpapíros tepsire fektetjük, tetejüket a felvert tojással lekenjük, maggal megszórjuk. Forró sütőben megsütjük.

2 megjegyzés: